Bakan Soylu'dan Konya'daki katliamla ilgili flaş açıklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya’da aynı aileden 7 kişinin acımasızca öldürüldüğü olayla ilgili açıklama yaptı.

Konya'nın Meram ilçesinde, aynı aileden 7 kişi acımasızca öldürüldüğü olayla ilgili Türk-Kürt kavgası iddialarına İçişleri Bakanı Soylu'dan ilk açıklama geldi.

Bakan Soylu, "Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yok. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir" dedi.

Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, "Hepsi gitti" diyerek ağırlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı.

“TÜRK-KÜRT MESELESİ DEĞİL”

Sosyal medyada ortaya atılan Türk-Kürt kavgası iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi. Olayın Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası olmadığının altını çizen Bakan Soylu, iki aile arasında 2010'dan bu yana husumet bulunduğunu ifade etti.

"İNSANLIKTAN ÇIKILMIŞ BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ"

Bakan Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz. Kadınlara silah çekilmiş. İnsanlara silah çekilmiş. Anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. 4-5 ay önce de böyle bir tartışma söz konusu olmuş. Ama şunu ifade etmek istiyorum. Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır."