Atlas Kompresör servisi tamiri ve fiyatları!

Ucuz kompresör fiyatları hakkında farklı sözler söylense de ciddi bir araştırma gerektiğini hatırlatarak makalemize başlıyoruz. Kompresör ile basınçlı hava şebekesi uyum ile çalışmaktadırlar.

Örneğin hava tüketiminin arttığı koşulda, çekilen hava kompresörün ürettiği miktardan daha fazla ise şebekenin basıncı düşer. Kompresör bu durumu farkettiğinde kendi yapısına uygun olarak daja fazla hava basmaya başlar ve tüketilen havanın ihtiyacını karşılamak için çalışır. Tam tersi durumunda hava tüketimi azalırsa da, aynı şekilde şebeke basıncı artar. Kompresör de aynı şekilde ürettiği hava miktarını azaltır ve tüketilen havaya uyum sağlar. Silobas kompresör üreticiler tarafında pek tercih edilmese de üretilmeye devam edilmektedir. Kompresör fiyatı ne kadar sorusu firmalar tarafından sıkça merak konusu oluyor.

Hava tüketimi azaldığı takdirde şebeke basıncının artması, kompresörün ürettiği hava miktarını da azaltırsa bastığı havanın basıncını düşürecektir. Şebeke basıncı, kompresördeki basınçtan daha da fazla olduğu için şebekedeki hava kompresörüne baskı yapar. Bu olay geri tepme olarak adlandırılır. Kompresör çıkışında bulunan supab devreye girene kadar da şebeke ile kompresör ilişkisi devam eder. Supab devreye girdiği andan itibaren şebekeye hava gitmediğinden dolayı şebeke basıncı düşer ve hava üretmeden sağladığı basınç değeri altına düşünce de supab devreden çıkar. Kompresör şebekeye tekrar hava basmaya başladığında geri tepme sınırında aynı basınca karşılık gelen kapasite noktasına ulaşır. Üretilen hava miktarı, tüketilen hava miktarından yine fazladır ve geri tepme olayı yeniden başlar. Bu durum tehlike oluşturabileceğinden önlenmesi gerekmektedir. Yapılacak ilk işlen hava tüketimini yapay da olsa artırmaktır. Elle ya da otomatik olarak yapılabilmektedir. Onun dışında kompresör ve şebeke arasındaki bağlantıyı kesmek için kompresörü şebeke basıncı yeterli seviyeye düşene kadar boş bir şekilde çalıştırmaktır. Bu yöntem yalnızca şebekenin büyük olduğu durumlarda kullanılır ki, hava deposu işlemi görür. Kompresör boşta çalıştığında ısınması daha kolay olacağından, arada bir miktar havayı dışarı bırakması gereklidir. İlk yöntemden daha da ekonomik olmasına katkı sağlar. Turbo kompresörlerde bulunan kapasite izotermik randımanın en yüksek olduğu noktada emilen hava miktarını gösterir. Basınç altta veya üstünde olursa harcanan enerji maliyeti artacak demektir. Atlas kompresör servisi iletişim bilgileri için haberimizdeki bağlantıları kullanabilirsiniz.

https://www.atlas-kompresor.com/kompresor-teknik-servis