ATATÜRK'Ü NEDEN SÖYLEMİYORSUNUZ? ALTIN PORTAKAL'DA KRİZ PATLADI!

Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu sabah Atatürk Anıtı'na çelenk koyma ve kabir ziyaretiyle devam etti.


BU yıl 49’uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu sabah Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ve kabir ziyaretiyle devam etti. Törene katılan Alman aktör Udo Kier’in, çelenk koyma töreninde saygı duruşuna eşlik ederken, kabir ziyaretinde "Allah Allah Bismillah, Allahu Ekber" demesi dikkati çekti.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bugün sanatçılardan bir bölümü, anıta çelenk koyma ve kabir ziyareti etkinliklerinde bulundu. Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan ve ’Blade’, ’Armageddon’, ’End of Days’ın da aralarında yer aldığı 100’e yakın filmde rol alan dünyaca ünlü Alman aktör Udo Kier ile birlikte Ahu Tuğba, Coşkun Gögen, Suna Yıldızoğlu, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Nuri Alço’nun da bulunduğu sanatçılar, çelenk koyma etkinliğinin ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Tolunay’ın kabir ziyareti sırasında hocanın okuduğu duayı da ellerini dua konumunda tutarak dinleyen Kier, ardından Uncalı Mezarlığı’ndaki ziyarete de katıldı. Uncalı Mezarlığı’nda ise yönetmen Behlül Dal, sanatçılar Boran Kaya ile Hayati Hamzaoğlu’nun mezarları ziyaret edildi. Sanatçılar daha sonra Antalya Kültür Merkezi’ne geçti.

MUSTAFA KEMAL’İ NİYE SÖYLEMİYORSUNUZ

Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılan sanatçıların kabir ziyaretlerinin ardından yaptığı Şehitlik ziyaretinde sanatçı Mine Soley, dua eden din görevlisinin Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmamasına tepki gösterdi. Soley, "Mustafa Kemal’i neden söylemiyorsunuz? O zaman bu şehide de dua geçmiyor" dedi.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılan sanatçılar merhum sanatçıların mezarlarını ziyaret ederek dua etti. Sanatçıların Uncalı Kent Mezarlığı’ndaki Şehitliği ziyareti sırasında ise gerginlik yaşandı. Mezarlıktaki görevlinin şehitler için dua okuduğu sırada Mustafa Kemal Atatürk’ün adını söylememesine, sanatçı Mine Soley tepki gösterdi.

Soley görevliye "Mustafa Kemal’i niye söylemiyorsunuz? Atatürk için de dua etseydik. Neden etmedik?" diye serzenişte bulundu. Görevli duayı okuyup bitirdikten sonra da Soley, "O zaman bu şehide de dua geçmiyor" dedi. Yaşanan olayın ardından sanatçılar mezarlıktan ayrıldı.

DHA