ATATÜRK'E HAKARET İDDİASINA YALANLAMA!

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, Atilla Sertel'in iddiasıyla ilgili dava açacağını açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel'in dile getirdiği twitter üzerindeki mesajında Atatürk'e hakaret ettiği iddiasını yalanlayan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, konuyu mahkemeye taşıyacağını bildirdi.
Pazar günü TGF'nin 40. Başkanlar Konseyi Toplantısı'nda yaptığı açıklamasını hatırlatarak, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alemdar'ın kendisine ve Atatürk'e hakaret ettiğini basın toplantısı düzenleyerek açıkladı. Alemdar'ın "Dün eşek kadar bir adam Atatürk olmasaydı biz şöyle olurduk, böyle olurduk diyordu. Bütün her şeyi O yapmış" diye mesaj yayınladığını belirten Sertel, şahsına yapılan hakareti umursamadığını söyledi. Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin Atatürk'e hakaret edemeyeceğini belirten Sertel, "Buna yeltenen ağzı çarpılır. Onu değil cemiyet başkanı saymak, insan olarak bile sayamayız. Bu kişinin federasyon çatısı altında yer alması doğru değildir. Bu kişiyi esefle kınıyorum." dedi.

TWİTTER'IMDA ATATÜRK'E HAKARET YOK

Başkanlar Konseyi'nden istedikleri sonucu alamamanın kızgınlığı ve hazımsızlığıyla arayışa giren TGF Başkanı Sertel'in konuyla hiç alakası olmayan ve konsey toplantısı bittikten bir gün sonra yazdığı bir twitinden yola çıkarak şahsını Atatürk düşmanı ilan ettiğini, kamuoyunda kendisini ve cemiyetini zor durumda bırakmaya çalıştığını iddia etti.

Twitter'ı Alanya'da Sertel'in konuşma yaparken değil, bir gün sonra Konya'da atıldığını kaydeden Alemdar, twitin muhatabının kesinlikle Sertel ve Atatürk değil, tam tersine, Atatürk'e hakaret eden bir şahsa haddini bildirmekle ilgili olduğunu ifade etti. "Atilla Sertel Atatürk'ü övücü konuşma yaptı da onun üzerine bunu yazdı" iddiasının tamamen iftira olduğunu iddia eden Alemdar, "Yazılan twitte Atatürk'e zerre kadar hakaret yoktur, bilakis Atatürk olmasaydı diye başlayıp tüm şehitlerimizi ve Atatürk'ün silah arkadaşlarını yok sayan bir şahıs muhatap alınmıştır. Üstelik büyük harfle yazdığım 'O' harfi özellikle küçültülerek 'o' şeklinde alıntılanmıştır ki bu çok çirkin bir saptırmadır. Akıl ve vicdan sahibi herkes twiti okuyup bunu görebilir. Basın özgürlüğünü savunduklarını söyleyen ve Silivri'de gazetecilerin hukuksuzca alıkonduğunu her platformda iddia eden Atilla Sertel, alakasız basit bir twiti bile kullanarak ifade özgürlüğünü ne denli özümsediğini ortaya koymuş twitten medet umar hale gelmiştir." şeklinde konuştu.

ATATÜRK KISIR ÇEKİŞMELERE ALET EDİLEMEZ

Atatürk'ü aşağılamak kimsenin haddi olmadığını dile getiren Alemdar, Atatürk'ün kısır çekişmelere alet edilemeyeceğini belirtti. Alemdar, "Üstelik utanmadan, sıkılmadan Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü de yalanlarına alet ederek kafalarının ardındaki asıl gayeyi saklamaya çalışmışlardır. Bizler Cumhuriyet gençleriyiz, cumhuriyetimizin ve Atatürk'ün bize ve ülkemize kazandırdıklarının bilincinde olan bir nesiliz. Beni Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinden istifaya davet eden Atilla Sertel'i ve yardımcısı Yılmaz Karaca'yı şiddetle kınıyor, esas istifa etmesi gerekenlerin kendileri olduğunu ve şahsıma yönelik bu yakışıksız iftirayı atanları yargıya taşıyacağımı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum." diye konuştu.