ARTIBİR TV'DE YENİ ATAMALAR! KİM HANGİ GÖREVE GETİRİLDİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Uğur Dündar'ın ayrılmasıyla zor günler geçiren Artıbir TV'de yeniden yapılanma sürüyor.

Dündar’ın ayrılığının ardından, televizyonun kuruluşundan bu yana Haber Müdürlüğü’nü üstlenen Sedat Bakıcı Haber Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlenmişti.
Bakıcı’nın görevi üstlenmesinin ardından Artıbir TV’de daha önce yayından kaldırılan sabah haber programı Yenibir Gün yeniden başlamış, ayrıca hafta içi her gün saat 13:00’te Artı Gündem adlı haber programı yayına girmişti. Artıbir TV’de Teknik Müdürlüğe Ayhan Cimin’in getirilmesinin ardından Haber Merkezi’nde de yeni görevlendirmeler yapıldı.

Yavuz Karakoç Haber Koordinatörü oldu

Artıbir TV’de deneyimli televizyoncu Yavuz Karakoç Haber Koordinatörlüğü’ne getirildi. Karakoç, uzun yıllar ulusal TV kanallarında muhabir ve editör olarak görev yaptı. Haber müdürlüklerine ise Alev Gürsoy Cimin, Turgut Erat ve Erkan Avcılar getirildi. Medyaradar’da yaptığı röportajlarla ses getiren Alev Gürsoy Cimin uzun yıllar Doğan Haber Ajansı’nda muhabir ve editör, Bengitürk TV’de de Haber Müdürü olarak görev yapmıştı. Aynı zamanda ana haberi de sunan Turgut Erat, TV’nin kuruluşundan bu yana sabah haberleri müdürlüğünü yürütüyordu. Daha önce Milliyet Gazetesi Haber Merkezi müdürlüğü de yapan deneyimli gazeteci Erkan Avcılar ise kanalın bir diğer haber müdürü oldu.

+1 TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Sedat Bakıcı Medyaradar'a şu açıklamalarda bulundu:

’Asrın Davası’ olarak adlandırılan Ergenekon Davası’nı yakından takip eden Artıbir Haber Merkezi, 5 Ağustos Pazartesi günü, haber kanalları arasında en çok izlenenler arasında yer aldı. Artıbir TV, Silivri’den canlı yayınlarla davayla ilgili her gelişmeyi dakika dakika izleyicilerine aktardı. Artıbir TV, aynı anda hem AKP’lilerin hem de CHP, MHP ve BDP’lilerin kendilerine yer bulabildiği bir kanal olma yolunda ilerliyor. Birçok televizyonun sadece belirli bir kesimle ilgili haberlere yer verdiği bugünlerde, tüm partilere eşit mesafede yayıncılık yapan Artıbir TV, çoksesliliğe verdiği özenle öne çıkacak.

MEDYARADAR/ÖZEL