Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın açılış tarihi değişti!

Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028'de açılacağı duyurulan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 2027'de bitirileceğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2028 yılında tamamlanması planlanan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 2027 yılında bitirileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı yapımının devam ettiği belirtildi. Bakan Uraloğlu, güzergah üzerinde yapımı süren tünellerde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

ANKARA-İZMİR ARASI 3 SAAT 30 DAKİKA OLACAK

Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini dile getirdi ve şu bilgileri verdi:

"9 istasyon ile Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir illerimizde yaşayan 7 milyondan fazla insanımız doğrudan hızlı tren konforuyla tanışacak. Kütahya gibi çevre illerle olan etkileşimi de dikkate alındığında YHT hizmetinden faydalanan nüfus daha da artacaktır. Ankara-Afyonkarahisar arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya, Ankara-Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecektir."