'Alo Fatih TRT'ye mi transfer oldu?' TRT'deki sansür MHP'li adayı çileden çıkarttı!

Milliyetçi Hareket Parti'li belediye başkanı adayı, kanaldaki program iptali üzerine bir açıklama yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar'ın TRT Haber'de katılacağı 'Seçim Özel' programı iptal edildi.

Bunun üzerine Acar bir açıklama yaparak TRT'nin yayın politikasına tepki gösterdi.

Acar, şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz üzere 30 Mart 2014’te yapılacak olan Genel Yerel Seçimlere, 25 siyasi parti katılmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi de gerek adaylarının niteliği, gerekse yaptığı seçim çalışmaları ile bu seçimin en iddialı partisidir. Fakat üzülerek şahit olmaktayız ki, siyasi partilere eşit ve tarafsız olması gereken medya kuruluşlarından bazıları bunu açıkça ihlal etmekle birlikte iktidar partisinin yayın organı gibi hareket etmektedir.

Bunun en son örneğini geçtiğimiz gün TRT HABER’de yaşadık. Resmi bir yazıyla bizlere ulaşan TRT Haber yöneticileri “Seçim Özel” isimli “Canlı Olarak Yayınlanacak” olan programına bizleri davet etmiştir. Resmi yazıyla kendilerine olumlu yanıt verdiğimiz TRT HABER yöneticileri ertesi gün Basın Danışmanımız kanalıyla bizlere ulaşarak, sözkonusu gün Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuğu olabileceğini iddia ederek söz verdikleri “Canlı Yayını” yapamayacaklarını iletti. Kendilerine alternatifler sunduğumuz TRT Yöneticileri, bu iyi niyet gösterimize kayıtsız kalmış ve bir daha bizleri aramamışlardır. 

TRT Haber’in bizlere yolladığı resmi davetin belgesi ve bizim kendilerine yolladığımız resmi yazı elimizdedir. Herşey ayan, beyan ortadadır…
Şimdi bizlerin bu konudaki girişimlerine bir türlü olumlu yanıt vermeyen TRT yöneticilerine soruyoruz;

-    Aziz Türk Milletinin ödediği vergilerle kurulan ve yayın yapan TRT, AKP hükümetinin bir yayın organı mıdır?
-    Alo Fatih TRT’ye mi transfer olmuştur, yoksa TRT’nin Alo Fatih’i var mıdır?

-    Basın ahlak ilkelerine uyması gereken TRT, Türkiye’nin en köklü siyasi partisi olan MHP’ye neden bir husumet beslemektedir?

-    Daha önce MHP’yi kast ederek “Yavru Muhalefet” gibi çok çirkin ve ahlaksızca bir ifade kullanan TRT, MHP düşmanı mıdır? Öyleyse bu düşmanlığı ilan etmeyi düşünüyor mu?
-    TRT neden MHP’nin seçim çalışmalarını ekranlara en az taşıyan televizyonlardan bir tanesidir?

Buradan açıkça ilan ediyoruz, Türk Milletinin vergileriyle ayakta kalan TRT, kimsenin babasının malı da değildir çiftliği ise hiç değildir.

Hiçbir kimsenin “İstediğim siyasetçiyi televizyona çıkartırım, istediğimin haberini yaparım” deme hak ve hürriyetine sahip değildir. Zira bu kurum siyasi partileri kuran ve onlara oy veren vatandaşımızın alın teriyle ayakta kalmaktadır.

TRT, iktidarın bir yayın organı olamaz, olmamalıdır! TRT ve Anadolu Ajansı’ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Sayın Bülent Arınç ne iş yapmaktadır? MHP’ye karşı yapılan bu hareketlerin ve hakaretlerin arkasında kendisi mi vardır?

Yeri geldiğinde demokrasi, insan hakları, paralel yapı gibi söylemleri ağızlarından düşürmeyen iktidara ve kalemşörlerine sesleniyoruz.  Demokrasiye müdahale arıyorsanız TRT’ye bakın, Paralel Yapı arıyorsanız TRT’ye ve Anadolu Ajansı’na bakın… Bakın ve görün…

İktidara yaranmaya çalışan TRT yöneticileri de açıkça uyarıyoruz, bugün yaranmaya çalıştığınız AKP iktidarı demokratik yollarla gittiği gün ne yapacaksınız? Eminin olunuz ki, o günler hiç de uzakta değildir. Ama şunu da biliniz ki, TRT gibi güzide bir kurumu AKP Televizyonu haline getirmenizi bu millet asla affetmeyecek ve bu yaptıklarınız TRT tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır.   

Maalesef üzüntüyle söylemeliyim ki, bu seçim sürecinde MHP’ye ve onun adaylarına karşı sadece TRT’de değil birçok medya kuruluşu da kararta ve engellenme uygulanmaktadır. Ismarlama yalan anketlerle, bir takım ayak oyunlarıyla MHP’nin yükselişi engellenmek istenmektedir.

Bazı odaklar sanki İstanbul’da 2 tane siyasi parti seçime girecek izlenimi vererek kamuoyunu yanıltmaya hatta aldatmaya çalışmaktadır. Bu hem bize, hem de diğer diğer siyasi partilere yapılmış büyük bir haksızlıktır. İstanbul’da sadece ne AKP ne de CHP vardır.  İstanbul’da MHP’nin iddialı ve genç bir adayı vardır. Bu da Şehir Plancısı Rasim Acar olarak bendeniz…

Sözkonusu bu iki parti dışındaki partileri yok farz eden bu çarpık zihniyet başta Türk demokrasisine, Türk halkına ve Türk seçmenine ihanet etmektedir. Bu anlayış, Türkiye’yi 2 partiye mahkûm ederek, çok sesliliği ve demokrasiyi rafa kaldırdığı gibi, sıtmayı gösterip ölüme razı etmekten başka bir şey değildir.

MHP bu seçimlerde her ilde ve ilçede olduğu gibi İstanbul’da da iddialıdır. Ben, ekip arkadaşlarım, ilçe teşkilatlarımız gece-gündüz demeden çalışmalar yapmakta, seçmenimize ulaşmak için büyük bir gayret göstermektedir. Ne yazık ki, bazı basın organları, eşit ve tarafsız yayın ve haber ilkesine riayet etmesi gerekirken, MHP’yi yok kabul ederek basın ahlak ve ilkelerine, demokrasiye gölge düşürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor, MHP’nin bu kutlu yürüyüşünün, yaklaşan büyük zaferinin hiçbir güç tarafından engellenemeyeceğini gerçeğini hatırlatıyorum…”