Akşam suçluyu buldu: Mesele Kobani değil hala anlamadın mı!

Akşam olaylarda suçluyu buldu: “Gezi’de ağaçları bahane eden Türkiye düşmanları, bu kez de IŞİD’in Kobani kuşatmasını fırsat bildi."

TMSF’den AK Parti’ye yakınlığıyla tanınan işadamı Ethem Sancak’a devredilen Akşam gazetesi, Suriye'de IŞİD çetelerinin katliam tehdidi altındaki Kürt kenti Kobani için destek ve hükümete tepki eylemlerinden de ‘Gezi ve paralel kumpası’ çıkardı.
Gazete manşetinde, oyuncu Memet Ali Alabora’nın Gezi eylemlerinde siyasi lince uğramasına, Tayyip Erdoğan’ın kürsüden sıklıkla kendisini hedef göstermesine yol açan ‘Mesele sadece ağaç değil, sen hala anlamadın mı arkadaş’ tweetini Kobani’ye uyarladı ve “Mesele sadece Kobani değil hala anlamadın mı!” manşetiyle çıktı.

GEZİ'DEN 16 AY SONRA AYNI TEZGAH
Şu ana kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği eylemleri, “Biz bu filmi daha önceden görmüştük” diye yorumlayan Akşam, Gezi’den 16 ay sonra ‘aynı tezgah’ın devreye girdiğini öne sürdü.
Eylemlere katılanları iktidara yakın medya kuruluşlarının moda ifadesiyle ‘Türkiye Düşmanları‘ olarak tanıtan Akşam, “Gezi’de ağaçları bahane eden Türkiye düşmanları, bu kez de IŞİD’in Kobani kuşatmasını fırsat bildi. Protesto dümeniyle sokağa çıkan bölücüler, terörü bütün yurda yaydı” ifadelerini kullandı.
SADECE GEZİ DEĞİL PARALEL YAPI DA VAR
Akşam’ın manşeti, Gezi vurgusuyla sınırlı kalmadı, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hükümetle arası açılan Fethulah Gülen de unutulmadı. Erdoğan’ın tabiriyle ‘paralel yapı’, Kobani eylemlerindeki ikinci güç olarak lanse edildi.
Gülen’in Pensilvanya’dan ‘Kobani kumpasına‘ katıldığının yazıldığı ilk sayfada, “Milleti hükümete karşı kışkırtmaya çalışan Gülen, “Bunlar cennete giremez, Allah huzurunda yüz bulamaz” sözleriyle yine beddua yağdırdı” denildi.
4 AŞAMALI PARALEL KUMPAS
Akşam, olayların ‘analiz‘ini yapmayı da ihmal etmedi, hükümetin Kobani politikalarını protesto eylemlerini ‘4 aşamalı paralel kumpas’ın son devresi ilan etti.
Gazete, “Olaylar sürpriz değil. Paralel Yapı, yabancı medya, twitter bölücüleri; Akşam’ın 1 Eylül 2o14 tarihinde manşetten duyurduğu ‘4 aşamalı paralel kumpasın’ son bölümünü devreye sokmaya çalışıyor. Kirli ittifakın planı,şehitlerin kanıyla beslenmek, Çözüm sürecine darbe yapmak” diye yazdı.