'Ahmet Hakan'ı Cemaat değil, AK Parti bitirecekti'

Yeni Şafak yazarı Cem Küçük'ün Gülen Cemaati'ne yönelttiği suçlamalara Bugün'den Adem Yavuz Arslan yanıt verdi.

Cemaatin emniyet ve yargıda örgütlenmiş bir cunta yapılanmasına sahip olduğunu iddia eden Cem Küçük, bu cuntanın Ahmet Hakan, Cengiz Çandar, Ferhan Kentel gibi isimleri tutuklamak için harekete geçtiğini yazmıştı.

LİBERALLERİ CEMAAT DEĞİL AKP BİTİRMEK İSTEDİ!

Cem Küçük'ün iddialarını köşesinde yanıtlayan Adem Yavuz Arslan ortada bir komplo olduğunu söylerken iddiaların gerçek dışı olduğunu ve ortada tek bir kanıt bile olmadığını yazdı. Cemaatin tutuklayacağı söylenen isimlerinde şu anda hükümetin hedefinde olduğunu hatırlatan Bugün yazarı "Liberallerden kendilerinin duyduğu rahatsızlığı, Cemaat’le karşı karşıya getirerek bir “kırdırma” taktiğiyle halletmek istediler." dedi. Yani liberal yazarlar cemaatin değil AKP'nin hedefinde olduğunu iddia eden Adem Yavuz hükümet için "bir taşla iki kuş vurulmak istendi" dedi.

İşte Adem Yavuz'un yazısındaki ilgili bölüm:

Muhafazakâr insanlarla Cemaat’in arasını açmak için yapılan bu iftiranın benzeri geçmişte, liberallerle Cemaat’in arasını açmak için yapılmıştı.(Daha önce bu köşede o operasyonu yazmıştım)

“Cemaat, Cengiz Çandar, Ahmet Hakan, Ferhat Kentel gibi bir dizi yazar ve akademisyeni tutuklayacak” şeklindeydi o iftira. 2012 model bu iftiraya ilişkin kimse ortaya ne bir delil ne somut bir veri koydu. Bu iddiayı ortaya ilk atan Ali Bayramoğlu da “isimsiz bir kaynağa” dayandırıyordu bilgiyi, şimdi tekrar gündeme getiren Hayko Bağdat da “isimsiz bir kaynağa” dayandırıyor.

Gerçekten de Ankara’da ismini açıklamak istemeyen biri, bu psikolojik harp mamulünü pompalıyor olabilir. Tıpkı şimdi kaset olayında olduğu gibi.

İlkinde bir taşla iki kuş vurulmak istendi. Liberallerden kendilerinin duyduğu rahatsızlığı, Cemaat’le karşı karşıya getirerek bir “kırdırma” taktiğiyle halletmek istediler.

Ancak zaman en iyi ilaç oldu ve iddia edilen “tutuklamaya” ait hiç kimse ortaya tek bir delil parçası, somut veri koyamadı. Sonunda Cengiz Çandar, Hasan Cemal gibi liberal isimlerin kimin nasıl hedefi olduğunu, köşelerden nasıl boy hedefi haline getirildiğini, bazı gazetelerde adeta üzerlerine çarpı konulduğunu gördük.

Kaset mevzusunda da ortada bir heyula dolaştırılıyor. Geçmişte yayınlanan Baykal kasetinde de MHP kasetlerinde de bu kasetlerden fayda sağlayanlara bakmak yeterli. Bahçeli ve Baykal’ın konuyla ilgili beyanları da ortada.

“Yok sayıldığı” ifade edilen 2004 MGK Kararı’nda “Cemaat’i bitirmeye yönelik alınacak tedbirler arasında ‘psikolojik harp unsurlarına’ özel önem verilmesi” isteniyordu.

Liberallerle Cemaat’in arasını açmak için uydurulan “tutuklanacaklar” propagandası ile muhafa-zakârlarla Cemaat’in arasını açmak için uydurulan “kaset” propagandası hangi psikolojik harp mahfili tarafından üretilmiş olabilir? Bu kaset şayiasını ortaya atanların canhıraş biçimde savundukları kurumlara bakılabilir.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN