Adli Tıp grafiklerle anlattı! Şule Çet düşmedi pencereden atıldı!

Ankara'da lüks plazanın 20. katından düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin fotoğraflı canlandırma yapıldı. 52 sayfalık raporda Şule Çet'in neden düşmüş olamayacağı grafik canlandırma ile anlatıldı.

Ankara’da lüks bir plazanın 20. katından yere çakılan üniversite öğrencisi Şule Çet’in dava dosyasına giren bilimsel raporda düşme anı fotoğraflarla canlandırıldı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nca hazırlanan 5 Temmuz tarihli 52 sayfalık raporda, özetle şu ifadeler kullanıldı:

MESAFE DETAYI

AYAKKABI DETAYI

Çet’in sol ayakkabısının düşüş pozisyonuna (baş aşağıda/yerle ilk temas baş ile olacak şekilde) rağmen kendisinden önce, sağ ayakkabısı ise kendisi ile birlikte (düştüğü sırada ayağında olacak şekilde) ya da kendisinden sonra (yukarıdan sonradan atılması şeklinde) düştüğü değerlendirilmektedir.

Çet’in kazağının, düşme eylemi sırasında içe doğru sıyrılmasının /kıvrılmasının mümkün olmadığı; kazağın, düşme eyleminden bağımsız olarak Çet’in olay yeri ofiste bulunduğu sırada sıyrılmış/içe kıvırılmış olduğu; fiili durumun, bir cinsel saldırı bileşeni olması ya da kişinin başka kişi ya da kişilerce giydirilmeye çalışılması sırasında sıyrılmasının olasılık dahilinde olduğu görüş ve kanaatlerine ulaşılmıştır.”