Abdurrahman Dilipak'tan bomba iddia! Erdoğan başkan seçilirse halife olacak!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Kanada'da verdiği bir konferansta, Tayyip Erdoğan'ın başkan seçilmesi halinde aslında halife olacağını söyledi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Kanada’da katıldığı bir konferansta hilafetin aslında kaldırılmadığını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkan seçildiği takdirde "halife olacağını" iddia etti.

Dilipak, saraydaki odaların da hilafete bağlı milletlerin temsilcilerine verileceğini söyledi. Dilipak, ayrıca Erdoğan'ın dünyadaki bütün Müslüman milletlere birer müşavir atayacağını iddia etti.

T24'ten Ali Küpeli'nin haberine göre, yazar Dilipak'ın katıldığı konferanstaki konuşmasının görüntüleri Kanada’da yayın yapan AKP'ye yakın TurkNews isimli haber sitesi tarafından yayınlandı.

Dilipak’ın ‘hilafet’le ilgili sözleri şöyle:

“Hilafet kaldırılmadı.Hilafet TBMM'ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından geerği yerine getirilmektedir. Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse kendisi bu anlamda bütün İslam beldelerinden hilafete bağlı bölgelerden muhtemelen kendisine müşavir tayin edecek ve İslam birliğininin Beştepe’deki o 1005 odada hepsinin temsilciliklerini açacak. Birilerinin Tayyip Erdoğan'a düşmanlığı da, kaçak saray filan diye yaygara koparmasının sebebi de bu."

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ