ABD'de tüketici harcamaları 7 ayın zirvesinde

- Ülkedeki tüketici kredileri tutarı mayısta geçen yılın aynı dönemine kıyasla 18,4 milyar dolar yükseldi- Son 7 ayın en büyük artışını kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi 14,3 milyar dolar seviyesindeydi

WASHINGTON (AA) - ABD'de tüketici kredileri mayısta yüzde 5,8 artarak son 7 yılın en hızlı yükselişini kaydetti.

ABD Merkez Bankasının (Fed) raporuna göre, ülkedeki tüketici kredileri tutarı mayısta geçen yılın aynı dönemine kıyasla 18,4 milyar dolar (yüzde 5,8) artarak toplam 3 trilyon 842 milyar dolara ulaştı.

Tüketici kredilerinde beklentinin çok üstündeki artışta kredi kartı ve benzeri gibi devir yapan kredilerin yüzde 7,8, ev, araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan kredilerin ise yüzde 4,7 genişlemesi etkili oldu.

Raporda ayrıca nisan ayı tüketici kredilerindeki artışın 8 milyar dolardan 12,9 milyar dolara revize edildiği bildirildi. Söz konusu veri, yukarı yönlü revize öncesinde Ağustos 2011'den bu yana en düşük artışı kaydetmişti.

Analistler, özellikle kredi kartı borçlanmasının yükselmesinin ABD ekonomisinin yüzde 70'ine yakınını oluşturan tüketici harcamalarını destekleyeceğini belirtti.