6 muhalefet partisi bugün bir araya geliyor

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi kurmayları TBMM’de ortak bir ana ilkeler metnini ortaya çıkarmak için çalışacak.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş öneren altı parti bugün üçüncü kez bir araya gelecek. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi kurmayları TBMM’de anayasa değişikliğine yönelik ortak bir ana ilkeler metnini ortaya çıkarmak için çalışacak.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre, kurmaylar düzeyinde hazırlanacak metin liderlere sunulacak, anlaşmanın sağlanması halinde de bu ilkeler doğrultusunda hareket edileceğini deklare etmek üzere liderler kamuoyuna açıklama yapacak. Edinilen bilgiye göre, ilk iki toplantıda genel değerlendirmeler yapıldı. Her parti kendi yaklaşımını anlattı. Bundan sonraki toplantılar daha periyodik olacak ve konu konu gidilecek. Her toplantının gündemi olacak. Ortak metinde ayrıntılar değil, temel ilkeler belirlenecek, ana başlıklar sıralanacak. Kısa olacağı belirtilen ortak metinde madde bazında detaylara girilmeyecek.