15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Kupası

- Gaziantep'te her takımın şehitleri temsil ettiği "veteranlar" futbol müsabakası başladı- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Demir:- "Bu ülkenin uğramış olduğu ihaneti, düzenlediğimiz müsabaka ile hatırlatmak istedik"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te düzenlen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Kupası 'veteranlar' müsabakaları, günün ilk karşılaşmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çekmek için 8 takımdan oluşan veteranlar müsabakası düzenledi.

6 gün sürecek müsabakanın finali, 16 Temmuz'da Kamil Ocak Stadı'nda yapılacak karşılaşmasıyla son bulacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünü unutturmamak için böyle bir futbol turnuvası düzenlediklerini belirtti.

Müsabakalarda 8 takımın karşılaşacağını aktaran Demir, "Turnuvadaki takımlarımızın isimleri de 15 Temmuz'da şehit olan kardeşlerimizin isimlerini verdik. Bu turnuvanın kapanışını 16 Temmuz Pazar günü saat 18.00'da hem Kamil Ocak Stadı'nın kapanışını yapacağız hem de bu turnuvanın finalini yapacağız. Tüm sporseverleri oraya davet ediyoruz. Bu ülkenin uğramış olduğu ihaneti, düzenlediğimiz müsabaka ile hatırlatmak istedik. Bizde spor camiası olarak bu ihaneti tekrar orada beyan edeceğiz. Veteran takımımızla bir maç yapıp, Kamil Ocak Stadına veda edeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından günün ilk karşılaşmasında, şehit Şirin Diril'i temsil eden Karşıyaka Cuma Yapıcı, şehit Fethi Sekin'i temsil eden Esnaflar Takımı'nı 9-3 yendi.