Medya
03 Eyl 2012 12:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

AMK, HANGİ KÖŞE YAZARINA DAVA AÇTI?

Spor gazetesi AMK'nın açtığı davayı o köşe yazarı bugün kendisi duyurdu...

Biraz da Radikal’in iç işleri...

Geçen hafta öğle sonrasında gündeme Oda TV davasına ilişkin bilirkişi raporu gelince espriler havada uçuştu tabii. Aylarca beklenen rapora göre dosya lara virüs karışmış ama aması
varmış. Hakkı (Özdal) da durumu şöyle özetledi: “Virüs var ama
sahaya yansımamış diyorlar.”
Geçen haftanın en iyi işlerinden biri bence Ekonomi’den Şebnem’in (Turhan) ‘Lufthan-
sa’daki grev’i aktardığı haberdi. THY’nin büyüme stratejisini örnek aldığı Alman devi çalışanları THY işçisinden grevi örnek almış ama onlara yasak yokmuş. Haberi okuyunca Şebnem’in yanına gidip, “Hep Batı’nın iyi yanlarını alalım derdik, onlar da bu kez Doğu’nun iyi yanlarını almışlar. Kötü yanı (grev yasağı) da yine bize kalmış” deyiverdim.
- Bülent Mumay, Çınar Oskay derken şimdi de Sefer Levent... Radikal, ‘değerleri’ni birbir Hürriyet’e kaptırıyor! İnternet editörümüz Cüneyt’le (Muharremoğlu) meseleyi masaya yatırırken “Hürriyet’in pilot takımı olduk vallahi” esprisine soyunduk. Sonra da ekledik: “Galatasaray’a her sezon futbolcu veren Trabzonsporuz sanki.” Yeri gelmişken Sefer’e de Hürriyet Ekonomi Şefliği serüveninde başarı dileklerimi sunayım. Bu arada Radikal de eski bir değeriyle yeniden buluşuyor, Ali Topuz (‘Özellikle internetteki yazılarıyla okurların gönüllerinde taht kuran’ diye de küçük bir ‘reklam arası’ vereyim) yaklaşık bir yıl sonra artık yeniden aramızda, onu da duyurayım.
- Bir de kişisel bir duyuru... AMK gazetesi, kendilerine ilişkin yazdığım ‘Bu ismi çok mu aradınız?’ başlıklı yazıma dava açmış. Anladığım kadarıyla sadece bana değil, gazeteye ilişkin (tabii ki eleştiri mahiyetinde) ya-
zı yazanların ve haber yapanların hepsine dava açılmış. Nasıl bir basın anlayışına sahibiz, buradan çözmek mümkün. Neyse açabilirler, hakları ama bu durumda gazetenin başında olan Gökmen Özdemir hangi mantıkla spor dünyamıza ilişkin eleştiri getirecek, yazı yazacak, haber yaptıracak, bunu çok merak ediyorum. Çünkü önce kendi gazetesinin özgürlük ve eleştiri anlayışıyla hesaplaşması gerekiyor.

UĞUR VARDAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1099020&Yazar=UGUR-VARDAN&CategoryID=97