Medya
08 Nis 2021 00:53 Son Güncelleme: 08 Nis 2021 00:59

Ahmet Hakan'dan Hürriyet'in tepki çeken haberine ilginç yorum! ‘Hakkaniyetli habercilik yapıyoruz’

Hürriyet'in Genel Yönetmeni Ahmet Hakan, amirallerin imzasıyla yayınlanan bildirinin ardından Hürriyet’te yayınlanan, "Bildiriyi imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı" başlıklı haberle ilgili ilk kez konuştu…

Hürriyet'in Genel Yönetmeni Ahmet Hakan, Hürriyet gazetesinin 103 emekli amiralin yayımlayıp imzaladığı Montrö bildirisinde, imzacı amirallerin yakınları üzerinden fişlendiği, "Bildiriyi imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı" başlıklığıyla yayınlanan kamuoyunda çok sert tepkilere neden olan haberleri hakkında açıklama yaptı.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; Hürriyet'in Genel Yönetmeni Ahmet Hakan, CNN Türk'te kendi sunduğu Tarafsız Bölge programında Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet'in haberine gösterdiği tepkiye değinerek şöyle konuştu:

"Bizim gazetemizi grup toplantısında mahkum ediyor. Olan da şu yani; İnternet sitesinde çok kısa bir süre kalmış ve çıkartılmış. Bu da böyle biliniyor yani, bu da haber yapılmış. Böyle bir haber karşısında Kılıçdaroğlu'nun mal bulmuş mağribi gibi üstüne atılması hiç yakışık alacak bir şey mi yani? Bu da ayrı bir problem.

Biz hakkaniyetli bir habercilik yapıyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu'na da yer veriyoruz, Meral Akşener'e de yer veriyoruz. İnsanlarla ilgili yargı kararı olmaksızın hüküm vermemeye çalışıyoruz. Kılı kırk yarıyoruz. Olabilir yani. İnternette bir haber çıkmış yanlış olmuş. Bunu fırsat bilip üzerine gitmenin yanlış olduğunu söylüyorum"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin 103 emekli amiralin imzaladığı bildiriyi 'darbe bildirisi' olarak nitelendirdiğini anımsatarak, imzası olan emekli amirallerin CHP üyesi yakınlarının da listesinin paylaşıldığı habere tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu, ”İnsan o gazetenin geçmişine üzülüyor insan. Halkın gazetesiydi. Gerçekten medyanın amiral gemisiydi. Şimdi kuyrukta sandal bile olamadı. Gündem yaratıyor sözde. O da CNN Türk de bu ikisi ne yaparsa yapsın bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz, dönmeyeceğiz, dönmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.