Gündem
07 Şub 2013 09:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

AMERİKAN GAZETESİNDEN SIERRA CİNAYETİNDE ŞOK İDDİA!

Sarai Sierra ile ilgili bugüne kadar hiç dile getirilmeyen bir iddiayı bir Amerikan gazetesi yazdı.

Cesedi İstanbul sur dibinde bulunan ABD'li fotoğrafçı Sarai Sierra ile ilgili bugüne kadar hiç dile getirilmeyen bir iddiayı bir Amerikan gazetesi yazdı.  Haberini FBI yetkililerine dayandıran gazeteye göre Sarai uyuşturucu kaçakçılığı işine bulaşmış olabilir.

SUÇ UNSURLARIYLA GÖRÜŞTÜ
Türkiye'de öldürülen ABD'li Sarai Sierra'nın ölümünü soruşturan FBI ajanları, Sierra'nın Türkiye'ye sadece fotoğraf çekmek için gelmediğini ve Türkiye'de bazı "suç unsurları"yla görüştüğünü söyledi.
New York Post gazetesine açıklama yapan davaya yakın bir kaynak, "Yanıtlanması gereken birçok ucu açık soru var" dedi.

İSTANBUL-AMSTERDAM-MÜNİH
Sierra'nın 7 Ocak'ta Türkiye'ye geldiğine, 15 Ocak'ta Amsterdam'a, 16 Ocak'ta da Münih'e gittiğine dikkat çekilen haberde, söz konusu kaynağın "İlk görüştüğü kişiler bir suç unsuruymuş" dedi.
Türkiye'de bulunan FBI ajanlarının uyuşturucu kaçakçılığı ihtimalini değerlendirdiklerini belirten kaynak, "Sarai Sierra'nın bazı karanlık karakterlerle birlikte görüldüğüne dair görgü tanıklarının ifadeleri var" diye konuştu.

FBI HİKAYEDEN TATMİN OLMADI
Bir başka kaynak da Sierra'nın internet üzerinden tanıştığı arkadaşlarıyla görüşme planı yaptığını belirtirken, FBI'ın "Kadının neden yurt dışına çıktığıyla ilgili anlatılan hikayeden tatmin olmadığını" söyledi.

Sarai Sierra'nın eşi Steven ve erkek kardeşi David Jimenez'in "işbirliği" içinde olduğunu da ifade eden kaynak, "Ancak işbirliği içinde olmakla yardımcı olmak iki farklı şey" dedi.

Haberde Sierra ailesinin 2005 yılında iflas ettiğine ve Steven Sierra ile David Jimenez'in Türkiye seyahati giderlerinin bile iki kilisede toplanan bağışlarla karşılandığına dikkat çekildi.