Gündem
19 Eyl 2014 08:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Amerikan CNN'i kendini böyle rezil etti!

Dünyanın önde gelen haber kuruluşlarından Amerikan CNN, yayınladığı referandum sonrası anketinde İskoçya'nın yüzde 110 katılımla bağımsızlığını ilan edeceğini duyurdu.

İskoçya'da yapılan referandumda İskoçlara tek bir soru soruldu: "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" Cevap olarak ise, "EVET" ve "HAYIR" şeklinde iki seçenek yer aldı.

Henüz kesin sonuçlar açıklanmadı ancak, BBC, 4,3 milyon seçmenin oy kullandığı referandumda 'Bağımsızlığa Hayır' sonucunun çıktığını ilan etti.

Dünya medyası da uluslararası sosyo-ekonomik etkileri Avrupa tarihini değiştirebilecek olan bu referanduma kilitlenmişti.

CNN REZİL OLDU

Fakat dünyanın önde gelen haber kuruluşları arasında yer alan CNN International, referandum kadar tarihi bir hata yaptı.
Kanal, oylama sonrası yapılan anketlerde 'Hayırcıların' yüzde 52 'Evetçilerin' ise yüzde 58 oranında olduğunu aktardı. Yani CNN'e göre yüzde 110 oyla İskoçya bağımsızlığını ilan etti.


CNN'in bu hatası alay konusu oldu: Sosyal medyada herkes "Amerikan CNN, geriye kalan İskoçları nereden buldu" diye soruyor.