Magazin
20 Mar 2018 09:46 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:05

Amerikalı gazeteci Engin Altan Düzyatan'ı övgüye boğdu: Türkiye'nin Marlon Brando'su...

Engin Altan Düzyatan'ın başrol oynadığı, dört sezondur TRT 1'de yayınlanan 'Diriliş: Ertuğrul' dizisi, Amerika'nın dikkatini çekti.

Diriliş Ertuğrul dizisi, Amerika'nın en büyük yayın kuruluşu olan NY1 Noticias kanalında konu edildi. Amerikalı gazeteci Adriana Aristizabal, Düzyatan ile röportaj yaptı.

Adriana Aristizabal, 'Diriliş: Ertuğrul'un prodüksiyonunun dünyada sayılı dizilerde kullanıldığını söyleyerek övgü dolu yorumlarda bulundu. Dizide İslam'ın doğru bir şekilde seyirciye aktarıldığını da belirten gazeteci, "Diriliş: Ertuğrul' Türkiye'de ve Ortadoğu'da izlenme rekorları kırıyor.

'TÜRKİYE'NİN MARLON BRANDO'SU GİBİSİNİZ'

Netflix'den izlenebilen dizi, bizlere Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihini ve Müslüman olmanın gerçek anlamını öğretiyor" dedi. Öte yandan Adriana Aristizabal, röportaj sırasında Engin Altan Düzyatan'a, "Türkiye'nin Marlon Brando'su gibisiniz. Buna katılıyor musunuz?" diye sordu.

'BUNU SİZLERDEN DUYMAK BENİ GURURLANDIRDI'

Engin Altan Düzyatan bu soruya şöyle cevap verdi: "Marlon Brando'nun harika bir aktör olduğunu düşünüyorum. Bu iltifat için çok teşekkür ederim. Üniversitedeyken hocam da bana aynı iltifatta bulunmuştu. Bunu sizlerden duymak beni gururlandırdı."