Gündem
07 Eyl 2020 09:30 Son Güncelleme: 07 Eyl 2020 16:04

Ameliyatsız Varis Tedavisi

Varis problemi, bir kişinin damarları şişip büyüdüğünde ortaya çıkar. Bazı kişilerde, rahatsızlığa ve ağrılara neden olabilir.

Ameliyatsız Varis Tedavisi

Varis problemi, bir kişinin damarları şişip büyüdüğünde ortaya çıkar. Bazı kişilerde, rahatsızlığa ve ağrılara neden olabilir. Varis tedavisi için ev reçeteleri, varisli damarların görünümünü ve ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Yetişkinlerin ortalama %20’si, hayatının bir döneminde varis problemi ile karşılaşmaktadır. Daha ciddi durumlar için, bazı ameliyatsız varis tedavisi seçenekleri olsa da, semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu yazıda, varis şikayetlerini evde hafifletmenin doğal yöntemlerinden bahsedeceğiz. Hadi başlayalım!

Ameliyatsız Varis Tedavisi İçin Ev Reçeteleri

Varis probleminiz varsa, semptomları hafifletmek için aşağıdaki ev reçetelerini deneyebilirsiniz:

  • Egzersiz

Düzenli olarak egzersiz yapmak, bacaklardaki kan dolaşımını hızlandırır. Bu da, damarlarda toplanan kanı azaltmaya yardımcı olur. Egzersiz, aynı zamanda kan basıncını düşürerek de varis problemini önlemeye yardımcı olur. Egzersiz olarak; yüzme, yürüyüş, bisiklet ve yoga tercih edilebilir.

 

  • Beslenme programında değişiklikler

Sodyum değeri yüksek besinler, vücutta daha fazla su tutulmasına neden olur. Bu nedenle, tuzlu yiyeceklerin alımını azaltmak, ödemi minimuma indirebilir. Ayrıca, potasyum yönünden zengin besinler de ödemi azaltmaya yardımcı olabilir. Potasyum değeri yüksek besinlerden bazıları şunlardır:

  • Badem ve fıstık
  • Mercimek
  • Patates
  • Yeşil yapraklı sebzeler
  • Somon ve ton balığı gibi bazı balıklar

 

  • Flavonoid içeren yiyecekler

Flavonoid içeren yiyecekler, varis problemini hafifletmeye yardımcı olabilir. Çünkü, flavonoidler kan dolaşımını iyileştirir. Bu da, kanın damarlarda birikme olasılığını azaltır. Ayrıca, kan basıncını düşürerek de varisleri azaltabilir. Flavonoid içeren yiyeceklerden bazıları:

  • Soğan, ıspanak, brokoli ve dolmalık biber gibi sebzeler
  • Turunçgiller, üzüm, kiraz, elma ve yaban mersini gibi meyveler
  • Kakao
  • Sarımsak

 

  • Dar kıyafetlerden kaçınmak

Dar kıyafetler, kan akışını engelleyebilir. Bol kıyafetler tercih ettikten sonra, dolaşımın iyileştiği görülebilir. Ayrıca; yüksek topuklu ayakkabılar yerine düz ayakkabılar giymek de bacaklarda varis oluşumunu önlemeye yardımcı olabilir.

  • Bacakları yüksekte tutmak

Doğal ev reçeteleri ile varis tedavisi için tercih edilebilecek uygulamalardan biri de; bacakları kalp ile aynı seviyede ya da üzerinde tutmaktır. Bu, kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur. Bu da, bacaklardaki damalarda olan basıncı azaltır. Dinlenme ya da iş sebebiyle uzun süre oturacaksanız, bacaklarınızı yüksekte tutmayı hedeflemelisiniz.

  • Masaj yapmak

Varisli bölgelere nazikçe masaj yapmak, kanın damarlarda hareket etmesine yardımcı olabilir. Etkiyi arttırmak için, nemlendirici ve masaj yağları kullanılabilir.

  • Hareket etmek

Uzun süre oturmaktan kaçının. Bir kişi, uzun süre oturmak zorunda kalıyorsa; kanın düzgün bir şekilde akmasını sağlamak için ayağa kalkıp hareket etmeyi veya sık sık pozisyon değiştirmeyi hedeflemelidir. Bacaklar ve ayaklardaki kan akışını daha da kısıtlayarak dolaşım sorunlarına neden olabileceğinden, bacak bacak üstüne atmaktan kaçının.

Bütün bunlar kalıcı olarak varis tedavisi yerine geçmezler. Ancak varislerden kaynaklanan ağrılarınızı azaltma konusunda geçici birer çözüm olabilirler. Kalıcı varis tedavisinde ameliyatsız metodlarla sağlığınıza kavuşmak istiyorsanız Climed Klinik’e başvurabilirsiniz. Climed Klinikte lazerle varis tedavisi, skleroterapi (köpükle) varis tedavisi gibi modern, ameliyat gerektirmeyen tedaviler uygulanmaktadır. Ücretsiza muayene esnasında doktorunuzla tedavi takviminizi planlayarak mevcut varislerinizi kalıcı olarak tedavi ettirebilirsiniz. Climed internet sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayın.

 

ETİKETLER
#varis #varis tedavisi