Gündem
30 Nis 2014 15:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:07

Amberin Zaman 'Yeni Türkiye'nin kodlarını açıkladı: "Tek adam,yolsuzluk,baskı,riya,kibir"

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, BugünTV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuk oldu.

BugünTV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına konuk olan Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, "Yeni Türkiye'nin kodları tek adam, yolsuzluk, baskı, riya, kibir oldu" dedi.
Amberin Zaman programda şöyle konuştu:
"Siz kodları sorunca akılıma gelen ilk şeyler not aldım. Yeni Türkiye'nin kodları tek adam, yolsuzluk, baskı, riya, kibir. Yeni Türkiyenin kodlardı bunlar.
PARADOKS HER ZAMAN MEVCUTTU
Türkiye'de her zaman şöyle bir paradoks mevcuttu. Bir yandan Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı verirken, aynı zamanda yoğun baskılar da vardı. Her zaman böyle bir paradoksla yürüdü Türkiye. Neticede buraya kadar geldik. Askeri vesayetin törpülendiği bir duruma geldik.
2011'DEN SONRA O DENGE DEĞİŞTİ
Ak Parti'nin yarattığı en büyük fark şuydu bence. Bir taraftan baskı vardı, bir taraftan reform vardı. Bu hükümet iktidara geldiğinde reformlar baskılardan daha önde gidiyordu. En büyük özelliği buydu. Her zaman baskı vardı. 2011'den sonra o denge tamamı ile değişti. Baskılar arttı. Çok basitçe tarif edeyim, yapılan kötü şeyler, yapılan iyi şeylerden daha fazla hale geldi."
SERT İFADELER AMA...
Erkam Tufan'ın "riya, kibir... Biraz ağır kaçmadı mı?" sorusuna ise Zaman şöyle yanıt verdi: "Sert ifadeler ama hangisi yanlış? Maalesef bu kodlar Türkiye'nin yeni dönemini anlatıyor."