Televizyon
06 Oca 2012 21:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:12

AMAN KENDİNİZE DİKKAT EDİN! AYŞENUR ARSLAN 3 YAZARI NEDEN UYARDI?

CNN Türk'te Medya Mahallesi'ni yapan Ayşenur Arslan, Fehmi Koru, Güngör Uras ve Yalçın Akdoğan'a "kendinize dikkat edin" uyarısı yaptı.

CNN Türk'te Medya Mahallesi'ni hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan, dün izlediği Oda TV davasını bugün canlı yayında izleyicilerine anlattı. "Çağlayan'daki meşhur adalet sarayına ilk defa gittim. Bir alışveriş merkezine benziyor." diyen Ayşenur Arslan davayı şöyle anlattı:
 
GİTMEK GAZETECİLİK SORUMLULUĞUYDU

"60 -70 kişilik bir izleyici bölümü vardı. Herkes sandalyelere ikişer ikişer oturarak doldurmuştu. Ahmet ve Nedim'i tanıdığım için gittim. Gazetecilik sorumluluğumdu.
Gazeteci Müesser Yıldız ile ilk kez karşılaştım. Kendisinden bahsediyorum sık sık ama ilk kez tanıştık, el sıkıştık.

HAKİM MOLA VERELİM DİYOR

Hakim ortamı rahat bırakmaktan yana anladığım kadarıyla. Salon ikiyi bölünmüş. Ön tarafta sanıklar, arkada izleyiciler var. Hakim 'biraz mola verelim' diyor. Sanıkların yakınlarıyla görüşmesine göz yumuluyor. Ahmet Şık'ın eşi, Nedim Şener'in eşi... Soner'in sevgilisi...

ZAYIFLAMIŞLAR AMA MORALLERİ YERİNDE

Müesser Yıldız ile ilk kez tanıştık, Doğan Yurdakul ile ilk defa tanıştım. Zayıflamışlardı ama moraller iyiydi. Nedim çok zayıflamış...

Birbirlerinden görüş olarak çok farklı insanlar. Bir yanda Hanefi Avcı, diğer yanda Yalçın Küçük, hakkikatten tiyatro gibi. Alkışlayacağız onlar da selam verecek diye düşünüyoruz. Ama kapanmıyor perde.

ÇAKIR DİYE İSİM Mİ OLUR KEDİ İSMİ BU

23 yaşını cezaevinde kutlamış bir çocuktan söz etmek istiyorum. Sait Çakır. oradaki insanların yarıdan fazlasını hiç görmemiş, tanışmamışlar, neden orada olduğunu da belli değil. Hakkındaki iddia şu...  Bir sosyalist Sait Çakır, Ergenekon'un medya ayağından sorumlu iddiaya göre. Oda TV'de takma isimle yazması, Hadi Çakırhan ismini kullanması Yalçın Küçük'ün emriyle yapılmış. İddia bu. Sait Çakır diyor ki, "Yalçın Küçük, Çakır soyadlı yazar mı olur demiş. Bu kedi ismi... Sana afilli bir isim bulalım" demiş. Hakim bunu duyunca aramıza "Ruşen Çakır var" dedi. Bu söz salonu koparttı. Komedi gibi.

YALÇIN AKDOĞAN İLE FEHMİ KORU KENDİLERİNE DİKKAT ETSİN

Ayşenur Arslan ardından ilginç bir de uyarıda bulundu. "Ali Rıza Kardüz takma adıyla Güngör Uras, Taha Kıvanç takma ismiyle yazan Fehmi Koru, Yeni Şafak'ta yazan Yasin Doğan, AK Parti milletvekili, Başbakan'ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan bu kişi. Takma isimlerle yazıyorlar. Dikkat etmeli bu isimler, takma isimler terör örgütü üyeliğine neden olabiliyor."