Gündem
11 Eki 2012 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

AMAÇ TİRAJ DEĞİL İNTERNET MEDYASININ GELİŞİMİNİ ENGELLEMEK

Yavuz Semerci, gazetelerin internet medyası ve TV kanallarıyla içerik paylaşımını kesmesini canlı yayında yorumladı.

Habertürk ekranlarında Zafer Arapkirli’nin sorularını yanıtlayan gazeteci Yavuz Semerci, gazetelerin ortak deklarasyonu ile başlayan süreci yorumladı. Geçtiğimiz haftanın tirajlarıyla ortaya çıkan tabloyu değerlendiren Semerci "gazetelerin ömrünün sonlarına geldik artık" dedi.

YAZILI BASIN İÇİN ARTIK PERDE KAPANIYOR...

Gazete Habertürk yazarı ve Gazeteport.com’un kurucusu olarak yazılı ve dijital medyada güçlü bir deneyimi olan Yavuz Semerci, gazetelerin internet medyası ve TV kanallarıyla içerik paylaşımını kesmesini canlı yayında yorumladı. Semerci, gazete tirajlarında geçen hafta yaşanan düşüşün anlam kazanması için bir aylık periyodun geçmesi gerektiğini söylerken yine de yazılı basında artık perdenin kapanmak üzere olduğunu kaydetti.

AMAÇ TİRAJLAR DEĞİL İNTERNET MEDYASININ GELİŞİMİNİ ENGELLEMEK : VİDEO

Semerci "gazeteler bu kararla aslında tirajlarını korumaktan çok internet medyasının gelişip kendilerine rakip olmalarını engellemeye çalışıyor" dedi. İnternet medyasının gelişiminin gazetelerin maliyetiyle düşünüldüğünde önlenemez bir gerçek diyen Yavuz Semerci "bir gazeteyi satarken maliyetini çıkartmak için en az 1 dolara satmanız gerekir. Ama gazeteler bunun yarısına hatta üçte birine satılıyor. Sonra da reklamla o açığı kapatmaya çalışıyorlar." dedi. Yatırım açısından internet medyasının çok daha rasyonel olduğunu vurgulayan Semerci gazetelerin buna göre evrileceğini söyledi.