Altın ve petrol fiyatı rekora yöneldi! İslam Memiş’ten uyarı gecikmedi!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş şiddetlenirken altın ve petrol fiyatları yeni zirvelere gözünü dikti. ABD Temsilciler Meclisi’nin Rusya’dan petrol ithal edilmesine yasak getirilmesine yönelik attığı adımlar sonrasında altın ve petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti. Savaşın ve enflasyonun piyasalarda ciddi baskı oluşturduğunu kaydeden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve petrol fiyatı için tahminlerini paylaştı.

Altın ve petrol fiyatı rekora yöneldi! İslam Memiş’ten uyarı gecikmedi! - Sayfa 1

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan petrol, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve kömürün ithalatını yasaklayan kararnameyi imzaladı. Kararnameyle, Rusya'nın enerji sektörüne yönelik yeni ABD yatırımları da yasaklandı. Bu karar sonrası altın ve petrol fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru yükseldi.

115
Altın ve petrol fiyatı rekora yöneldi! İslam Memiş’ten uyarı gecikmedi! - Sayfa 2

ONS ALTIN REKORA ÇOK YAKIN
Altın, Rusya'nın petrol ithalatına yönelik yasağın ardından, enflasyon ve ekonomik büyümeye ilişkin artan endişelerin liman varlığına olan talebi artırmasıyla 19 ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

215
Altın ve petrol fiyatı rekora yöneldi! İslam Memiş’ten uyarı gecikmedi! - Sayfa 3

Fiyatlar salı günü 2 bin 70 dolara ulaştı. Böylece ons altın fiyatının Ağustos 2020'de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesinin sadece 5 dolar altında kaldı. Ons altın bu sabah 2 bin 64 dolardan işlem görüyor.

315
Altın ve petrol fiyatı rekora yöneldi! İslam Memiş’ten uyarı gecikmedi! - Sayfa 4

GRAM ALTIN 2022’NİN ZİRVESİNDE
21 Aralık tarihinden sonra ilk kez 14,50 seviyesinin üzerini gören dolar/TL kurundan ve ons altındaki yükselişten destek bulan gram altın da 2022 yılının zirvesini gördü. Günü 919 liradan kapatan gram altın karar sonrası piyasaların kapalı olduğu saatte 969 dolara yükseldi. Gram altın bu sabah önceki kapanışın yüzde 4,5 üzerinde değerlenerek 960 lira seviyesinden işlem görüyor.

415