Polemik & Kulis
04 Haz 2013 18:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

ALTIN PORTAKALLI YÖNETMENDEN GEZİ PARKI VETOSU! (MEDYARADAR/ÖZEL)

TRT'nin en çok izlenen dizilerinden "Zengin Kız Fakir Oğlan" dizisinin setinde Taksim Gezi Parkı protestosu nedeniyle kriz yaşandı.

48.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Güzel Günler Göreceğiz" filmi ile 4 ödül alan yönetmen Hasan Tolga Pulat, Taksim Gezi Parkı protestolarına katılmak isteyen set çalışanını setten kovdu.

İddiaya göre olay TRT'de yayınlanan Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinin setinde geçtiğimiz cumartesi günü yaşandı.  Kostüm asistanı İzgen Diper’in Taksim Gezi Parkı gösterilerine katılmak istediğini "İnsanlar gezi parkında direnirken bizim burada çalışmamız doğru mu?" sözleriyle dile getirmesi üzerine dizi yönetmeni Hasan Tolga Pulat, Diper’e “Biz burada dizi yetiştirmeye çalışıyoruz, senin derdin ne? dedi. Tartışma Pulat’ın “Bu ülkeden de insanından da nefret ediyorum" sözü üzerine daha da alevlendi.

Bu sözleri duyan diğer çalışanların prodüksiyon ekibinden setin tatil edilmesini istemesi üzerine set iptal edildi. 


"Yönetmenin hışmına uğradı"

Pazartesi günü Diper ve kendisine destek veren kostüm sorumlusu Nuray Hatundağlı’yı sette gören Pulat, set çalışanları önünde "biraz onurunuz olsa bu sete gelmezdiniz” diyerek 2 çalışanı setten gönderdi.

Gezi Parkı eylemlerine katılıp çevreci tepkisinin göstermek isteyen İzgen Diper, yönetmen yüzünden işsiz kaldı.


 MEDYARADAR/ÖZEL