Gündem
03 Eyl 2014 12:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:38

Altın Portakal'ın uluslararası jurisi belli oldu

10 Ekim'de başlayacak olan festivalin uluslararası jurisinde hangi isimler görev yapacak?

Türkiye Sineması’nın 100. yılınını kutlandığı bu yıl 'Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin dünya ile buluşması açısından çok önem verdiği Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması' jürisinde Türkiye ve dünya sinemasında önemli başarılara imza atmış, bol ödüllüisimler biraraya geliyor.

10-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisine, Altın Palmiye ödüllü Jerry Schatzberg başkanlık ediyor.

Jürideki diğer isimler ise şu şekilde:

Yunanistan’ın saygın görüntü yönetmeni Andreas Sinanos, Rusya’nın yerel ve uluslararası alandaki etkin sinema eleştirmeni Andrei Plakhov, 'Muhteşem Yüzyıl dizisi' ile Türkiye’nin dünyaya açılan yüzlerinden oyuncu Halit Ergenç, Polonyalı sinema duayeni Krakow'un adını taşıyan Krakow Film Festivali’nin direktörü Krzysztof Gierat, Ferzan Özpetek filmlerinin yanı sıra çok sayıda başarılı yapımda imzası bulunan İtalyan yapımcı Tilde Corsive, akademisyen kimliği ile de tanınan sinema yazarı ve üç Altın Portakal’lı Mavi Dalga’nın yönetmenlerinden Zeynep Dadak.