Gündem
07 Ara 2015 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Altın Portakal'da ödül konuşmasına sansür: "Memleketle ilgili dertlerim var"

A Haber'in canlı yayınladığı törende Nadir Sarıbacak, Sarmaşık filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanarak Altın Portakal'ın sahibi oldu.

A Haber’in canlı yayınladığı törende Nadir Sarıbacak, Sarmaşık filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanarak Altın Portakal’ın sahibi oldu. Oyuncu teşekkür konuşmasında “Belki bir duble rakı ya da bir demlik çay. Muhabbet kurtaracak bizim dertlerimizi” ifadelerini kullandı. Bu sırada salonun dışarından görüntüsü verilmeye başlandı.

SARIBACAK'IN YAYINLANMAYAN KONUŞMALARI

Radikal'de yer alan habere göre, 52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Sarmaşık filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülüne uzanan Nadir Sarıbacak'ın bir kısmı canlı yayına yansımayan ödül konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir 60 saniyenizi alacağım. Tolga (Karaçelik) sağol böyle bir rolü bana teklif ettiğin için. Bütün ekibe, jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Sağolun. Çok kısa bir hasbihal etmek istiyorum. Çok kısa, 30 saniye. Memlekette ilgili dertlerim var. Bu filmden de hareketle çok güzel arkadaşlarım var. Farklı dinden, dilden, ırktan, meşrepten, mezhepten. Hepsini aşk derecesinde seviyorum. Bizi ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum. Muhabbet gerçekten. Belki bir duble rakıyla ya da bir demlik çay. Sadece muhabbet etmek kurtaracak bizim dertlerimizi. Buna inanıyorum. Çünkü vücudun organları gibiyiz. Kulağın ağza, elin ayağa nasıl muhalif olmayacağına göre bizi kesildiği zaman bütün vücut acıyacağına göre kader bağımız var memlekette. Bütün kardeşlerimi seviyorum ve onların destlerimizi kurtaracağımıza inanıyorum. Her duygudan düşünceden, ortak birlik. Çok teşekkür ediyorum sağ olun."

NADİR SARIBACAK: KEŞKE OLMASAYDI…

Gecenin ardından Sarıbacak, konuşmasının canlı yanında kesilip yerine gecenin yapıldığı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nin havadan çekilen görüntülerinin verilmesine ilişkin sadece, "Keşke olmasaydı. Bir şey söylersem yaptığım konuşmayla ters düşerim" dedi. Altın Portakal ödüllü Sarıbacak, kendisinden sonra 'En İyi Yönetmen' ödülünü almak için sahneye çıkan Tolga Karaçelik'in "Kötü bir şey söylemeyeceğim kesmenize gerek yok" çıkışının ise yerinde olduğunu söyledi.

Sarıbacak'ın konuşmasının canlı yayından alınmasına Twitter üzerinden de yoğun tepki aldı. Oyuncu Levent Üzümcü twitter'dan  "Nadir'in Antalya'daki ödül konuşması açık ve net; onun mikrofonunun sesini kapatanların amacı da açık ve net" yazarken festivalde 'Takım: Mahalle Aşkına' filmiyle ödül arayan oyuncu Fırat Tanış da twitter hesabından "Festivali TV'den izliyorsanız eğer bu güzel temenniyi duymadınız, çünkü sansürlendi" diye yazdı.