Magazin
29 Ağu 2012 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

ALTIN PORTAKAL'A TÜRKAN ŞORAY DAMGASI!

Altın Portakal'ı bu yıl Türk sinemasının 'Sultan'ı açacak...

Türk sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray, 6 - 12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek 49. Altın Portakal Film Festivali’nin açılışını yapmak ve Sanatta Sosyal Sorumluluk ödülünü almak üzere Antalya’ya geliyor. Şoray yaptığı açıklamada "festival yönetimine verdiği sözü yerine getirdiğini" söyledi Antalyalılar’la buluşacağını ekledi.

Festivalin geleneksel kortejine de katılacak olan Şoray, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın’la birlikte kortejin en önünde halkı selamlayacak.

Ayrıca sinema yazarı Atilla Dorsay’ın hazırladığı Türkan Şoray Fotoğrafları sergisine de konuk olacak olan aktris, Akdeniz Üniversitesi’nde adına düzenlenecek bir söyleşiye de katılacak.

Senaryo yazarlığı ve yönetmenlik de yapan Şoray’ın Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nde verdiği sinema derslerinin bir benzeri de festivalde gerçekleştirilecek ve İletişim Fakültesi’nde adına düzenlenecek söyleşide Şoray öğrencilere sinema ve oyunculuk konusundaki bilgi deneyimlerini aktaracak.