Altın Oran'a göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid

ABD'li ünlü model Bella Hadid dünyanın en güzel kadını seçildi. Dünyaca ünlü modelin yüz şekli, dudakları ve çenesi 'Altın Oran' kavramına oldukça uygun. Birçok ünlü ismin olduğu listede Bella'nın kardeşi Gigi'ye ise yer yok.

Altın Oran'a göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid - Sayfa 1

Altın Oran, Eski Mısırlılar ve Yunanlar tarafından keşfedilmiş, mimaride ve sanatta kullanılmıştır. Bir yapı ya da sanat eserinin altın orana yakınlığı, onun aynı zamanda estetik olarak güzelliğinin bir ölçüsü olarak kabul görmüştür.

17
Altın Oran'a göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid - Sayfa 2

Güzellikte oran ve uyumun ön planda olduğu “Altın Oran” yaklaşımı neden bazı insanları daha çekici bulduğumuza ışık tutuyor.

27
Altın Oran'a göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid - Sayfa 3

Buna göre, İngiltere’de Altın Oran ölçüleriyle yapılan değerlendirmeye göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid seçildi. Hadid'in dudakları, çenesi, çenesinin büyüklüğü ve konumu da dahil olmak üzere yüz şekli Altın Oran'a oldukça uygun. Yüzde 94.35 Listenin en başında yer alan Hadid'in kız kardeşi 24 yaşındaki Gigi Hadid ise ilk 10'a bile giremedi.

37
Altın Oran'a göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid - Sayfa 4

İkinci sırayı yüzde 92,44'lük oranla Beyonce, üçüncü sırada ise yüzde 91,85 ile Amber Heard yer aldı. Amber'i Ariana Grande ve Taylor Swift takip etti. Kate Moss ise 6. sırada yer aldı. Scarlett Johansson, Natalie Portman, Katy Perry ve Cara Delevigne'de ilk 10'da.

47