Medya
24 Ağu 2013 21:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

ALTIN KOZA'DAN SİNEMAMIZIN DEV İSİMLERİNE ONUR ÖDÜLÜ

20. Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri, bu yıl Çolpan İlhan, İzzet Günay, Demir Görgün Karahan ile yapımcı Necip Sarıcı'ya takdim edilecek.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın yaptığı açıklamaya göre, 16 – 22 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında verilen Yaşam Boyu Onur Ödülleri, bu yıl Türk Sineması’nın önemli oyuncularından Çolpan İlhan, İzzet Günay ve Demir Görgün Karahan ile yine yapımcı kimliği ile sinemamızda çok önemli bir yer tutan Necip Sarıcı’ya takdim edilecek.

Zihni Aldırmaz yaptığı açıklamada “Altın Koza Film Festivali yayınladığı kitaplarla sinema tarihine önemli ve kalıcı katkılar sağlamaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da onur ödülleri kapsamında İlhan, Günay, Karahan ve Sarıcı’nın sinema serüvenlerini anlatan kitaplar sinema yazarı Burçak Evren tarafından kaleme alınacaktır” dedi. Aldırmaz ayrıca onur ödülü sahibi sinemacıların filmlerinden oluşan seçkilerin de izleyiciyle buluşacağını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine, 19 Eylül Perşembe günü yapılacak Onur Ödülleri Töreni’nde verilecek. Sinema yazarı Murat Tolga Şen, festivali Medyaradar ve  Türkiyenin en eski bağımsız sinema sitesi olan Öteki Sinema adına takip edecek, izlenimlerini okurlarımızla paylaşacak.