Altın fiyatları için çarpıcı analiz! Tarihi rekor işaret edildi

Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürerken gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Peki, altında yükseliş devam eder mi? İşte 3 aracı kurumun altın fiyatlarına ilişkin görüşleri..

Altın fiyatları için çarpıcı analiz! Tarihi rekor işaret edildi - Sayfa 1

Gram altın haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 12.30 itibarıyla yüzde 0,87 primle 2 bin 227 lira seviyesinden fiyatlandı. Aynı dakikalar itibarıyla fiziki piyasalarda çeyrek altın 3 bin 853 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 845 liradan satıldı.

115
Altın fiyatları için çarpıcı analiz! Tarihi rekor işaret edildi - Sayfa 2

Dün yükseliş eğilimini üst üste 7'nci işlem gününe taşıyarak 2 bin 165 dolarla yeni zirve yapan altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,38 yükselişle 2 bin 166 dolardan kendisine alıcı buluyor.

215
Altın fiyatları için çarpıcı analiz! Tarihi rekor işaret edildi - Sayfa 3

Altının ons fiyatındaki yükselişte ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı açıklama sonrasında yılın ortalarında bir faiz indirimi gerçekleşmesine yönelik beklentilerin kuvvetlenmesi etkili oldu.

315
Altın fiyatları için çarpıcı analiz! Tarihi rekor işaret edildi - Sayfa 4

Buna göre Powell, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesindeki dünkü sunumunda, Fed'in bu yıl faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin sinyaller vermişti. Faiz oranlarının şu anda oldukça kısıtlayıcı bir seviyede olduğunu belirten Powell, para politikasının uzun ve değişken gecikmelerle işlediğini, bu nedenle enflasyonun yüzde 2'ye inmesini beklemeyeceklerini söylemişti.

415