Medya
09 Eyl 2014 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:41

Altın Elma'yı Zuhal Olcay açtı

14. Frankfurt Türk Film Festivali (14. Türkisches Film Festival Frankfurt) 7 Eylül akşamı muhteşem bir açılışla başladı.

Sinema yazarımız Murat Tolga Şen'in yarından itibaren okurlarımız için izleyeceği ve bu yıl katilimin daha da arttığı organizasyona Türk ve Alman sinemaseverlerin ilgisi oldukca yogundu.

Bu yıl Türk Sinemasının 100. Yılı dolayısıyla festival daha da bir anlam kazandı. 40 filmin Türk ve Alman seyirci ile buluşacağı festivalin açılış gecesindeki heyecan görülmeye değerdi.

Sanat siyaset ve cemiyet hayatinin 500’ü aşkın renkli siması Türk Sineması için Palmengarten de bir araya geldi.

Frankfurt un dev botanik bahçesinin ortasında barok mimarisin seçkin bir örneğini oluşturan Palmengarten akustiği ve dekorasyonu ile adeta bir film sahnesi kadar çekici ve güzeldi.

Coşkun alkışlar arasında sahneye çıkan ve kendisi de sinema oyuncusu olan Zuhal Olcay şarkılarıyla gecenin anlamını daha da pekiştirdi. Eski ve yeni şarkılarından oluşan zengin repertuarıyla Türk ve Alman sinemaseverleri geçmişe bir yolculuğa çıkardı.



Zuhal Olcay’ın muhteşem sahne performansı izleyenleri büyüledi.  Frankfurt Başkonsolosumuz Ufuk Ekici'nin ev sahipliğinde Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı ve Usta Oyuncu Perihan Savaş’ın da hazır bulunduğu gecede Türk sinemasının unutulmaz isimlerinin yer aldığı kısa film gösterisinde duygulu anlar yasandı. Daha önce festivalden Onur Ödülü alan Usta oyuncu Çolpan İlhan da gece de unutulmadı.

Tüm katılımcılar 13 Eylül akşamı açıklanacak sonuçları merakla bekliyor.  Her yıl daha da büyüyen festival Almanya’nın en kozmopolit şehrine olan ilgiyi daha bir artırıyor.