CineRadar
18 Mar 2014 16:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Altın Çınar Film Festivali Kayseri'de

Bu yıl 2. si düzenlenecek olan Uluslararası Altın Çınar Film Festivali , Kayseri’ de sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

21 – 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival;  yurtdışından ve yurt içinden uzun metrajlı film gösterimleri, konserler, atölye çalşmaları, söyleşiler, ulusal kısa film ve ulusal belgesel film yarışma bölümüyle tüm sinema severleri bekliyor.

Uluslararası Altın Çınar Film Festivalinin yarışma bölümünde bu yıl; kurmaca ve belgesel kategorilerinde filmler yarışacak.

SON BAŞVURU TARİHİ: 21 NİSAN 2014

Geçtiğimiz yıl Talas Belediyesi ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi iş birliği ile Talas Kültür ve Sanat Festivali adıyla ilki gerçekleşirilen festivalimiz bu yıl uluslararası boyut kazanarak yolculuğuna devam etmektedir. 9-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalimize Türkiye genelinden 82 belgesel film başvuru yapmıştır.

Değerlendirmeler sonucunda beş belgesel film ödüle layık görülmüştür. Festival kapsamında uzun metraj film gösterimleri, seminerler, atölye çalışmaları, tarihi geziler, konser ve müzik dinletileri yapılmıştır. Festivalimize sinema sanatçıları, yönetmenler, yazarlar, akademisyenler, basın mensupları katılmış ve festival bu katılım sayesinde şenlik havasında geçmiştir.

NEDEN ALTIN ÇINAR ?

Sinemada çınar ağacı çok kültürlülüğü, kadimliliği, köklü bir geçmişi simgeler ve ifade eder. 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Kayseri bu tarih içerisinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin izlerini taşıyan Kayseri, günümüzde sanayi ve ticaret şehri olarak bilinmektedir. Bu festival ile birlikte Kayseri’nin sahip olduğu kültür mozaiği ön plana çıkartılarak şehrin sosyo kültürel hayatına katkıda bulunulması amaçlanmakta...

Bu yıl 2.sini düzenlenecek olan TALAS KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ, yürütme ve danışma kurulu kararıyla ULUSLARARASI ALTIN ÇINAR FİLM FESTİVALİ olarak isim değişikliğine gitti. Geçtiğimiz yıl festival heykelciği olarak kullanılan lale yerine ise tasarım aşamasında olan çınar ağacı kullanılacak.