Gündem
22 Nis 2010 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

ALTIN AYAKLAR LANGIRT BAŞINDA!.. BU REKLAM ÇOK KONUŞULUR!..

Louis Vuitton, yeni reklam kampanyası için futbolun üç efsane ismini; Brezilyalı Pele, Arjantinli Maradona ve Fransız Zidane'ı bir araya getirdi.

Louis Vuitton, yeni reklam kampanyası için futbolun üç efsane ismini; Brezilyalı Pele, Arjantinli Maradona ve Fransız Zidane’ı bir araya getirdi. Langırt oynayan üçlüyü, dünyaca ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz fotoğrafladı. Kampanyanın haberi dünyayla aynı anda Avrupa bölgesinde sadece Fransa’dan Le Figaro, İtalya’dan Corriere della Sera, Almanya’dan Die Welt ve Türkiye’den de Hürriyet tercih edildi .

Brezilyalı Pele, Arjantinli Maradona ve Fransız Zinedine Zidane... Her biri dünyanın en değerli kupasını evine götürdü ve hepsi de 10 numaralı formayı giydi. Üç efsane 9 Mart’ta, Louis Vuitton için tipik bir Madrid barı olan Café Maravillas’ta bir araya gelip, langırt oynadı. Bu efsane futbolcular sahada gösterdikleri olağanüstü başarıları langırt masasında da gösterebilecekler miydi? Acaba zafer hangisinin olacaktı? Annie Leibovitz’in fotoğrafından kimin galip olduğu anlaşılmasa da, fotoğraf eğlenceli ve dostane bir rekabeti açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Kampanya "Üç önemli yolculuk , bir tarihi oyun" cümlesiyle özetleniyor. Sorularımızı yanıtlayan Louis Vuitton’un İletişim Başkanı Antoine Arnault "Hangi gerçek futbol taraftarı Pele, Maradona ve Zidane’ın yani yaşayan bu üç efsanenin bir arada oynadığını hayal etmemiştir? Louis Vuitton bu üç efsaneden Temel Değerler kampanyası için bir takım oluşturmanın onurunu yaşıyor" diyor.

Temel Değerler kampanyanız için yıldız futbol oyuncularını seçmenizin ardında ne saklı? Louis Vuitton’un Temel Değerler kampanyası ile bu kişiler hangi yönleriyle örtüşüyor?   

- Louis Vuitton’un seyahat vizyonunu yansıtan reklam kampanyasında yer alarak bizleri onurlandıran aktörler, müzisyenler, yönetmenler, politikacılar ve hatta astronotlarla "Temel Değerler" üç yıllık bir destan haline geldi. Şimdiye kadar kampanyada sadece Andre Agassi ve Steffi Graf sporcu kimlikleriyle yer almıştı. Futbol gibi, dünyanın en popüler sporu da er ya da geç kampanyada temsil edilecekti. Ancak bu kadar büyük bir dünyanın içinde kimi seçecektik? Bu sorunun cevabını bulmak hem kolay hem de çok zordu.

Cristiano Ronaldo ya da Lionel Messi gibi yükselen yıldızları seçmemişsiniz...

- Kampanyamızda efsanelere yer vermeyi amaçlıyoruz, henüz efsane olmaya aday isimlere değil. Efsaneleri düşününce de futbolun kutsal üçlüsü geldi aklımıza. Bunlar öyle üç oyuncuydu ki, hem bu sporu başka bir boyuta taşıdılar hem de olağanüstü başarılara imza attılar. Bu üç özel oyuncu Brezilyalı Pele, Arjantinli Diego Maradona ve Fransız Zinedine Zidane’dı. Üçü de 10 numaralı formayı giydi, üçü de ülkesine Dünya Kupası’nı götürdü ve üçü de yaşayan efsane oldu. Yaşarken ikon olmuş kaç futbolcu var ki onlar gibi? İtalya ya da Güney Amerika’da hâlâ Pele ya da Maradona’yı gördüğünde düşüp bayılanlar var. Zidane, Dünya Kupası’nı 12 yıl önce Fransa’ya taşımış olmasına rağmen hâlâ Fransa’nın en önemli üç siması arasında. Bu kişiler kesinlikle bizim için tek tercihti. Olmasalardı, olmazdı.

ÇALIŞMALAR BİR YIL ÖNCE BAŞLADI

Bu kadar önemli kişilikleri ve hatta rakipleri bir araya getirmek çok rastlanan bir durum değil. Çekimler nasıl geçti? Oyuncular arasındaki ambiyans nasıldı? Bize birkaç anekdot anlatabilir misiniz?

- Çekimler gerçekten çok güzel geçti. Zor olan, organizasyonu yapmaktı. Ben her zaman büyük yıldızlar ve çok önemli kişilerle çalışıyorum, ancak hiçbir zaman bu kadar uykusuz kaldığımı hatırlamıyorum! Biz çalışmalara neredeyse bir yıl evvel başladık. Projeyi anlatmak, ikna etmek, planlamalar derken gerçekten de uzun bir süre geçti. Ancak ne zaman ki langırt masasının etrafında eğlenirken çekilecekleri fotoğrafların konseptini gördüler, Annie Leibovitz’ın fotoğraflarında yer almazlarsa pişman olacaklarını anladılar.

Çekimler nerede yapıldı?

- Madrid’deki gerçek bir barda. Atmosfer gerçekten çok iyiydi. Aslında Zidane ve Pele arasındaki gerçek bir langırt mücadelesini fotoğrafladık! Maradona izleyiciydi. Ama arada teknik direktörlük de yapıyordu.

LANGIRT MAÇINI KİM KAZANDI

Peki maçı kim kazandı?

- O bir sır. Hepimiz zaman zaman "Acaba aynı dönemde oynasaydılar, aralarından hangisi en iyi olurdu" diye kendimize soruyoruz, değil mi? Şimdi sorunun cevabını biz biliyoruz! Ama kendimize saklıyoruz.

Siz de bir futbol taraftarı mısınız? Güney Afrika’da bu yaz yapılacak Dünya Kupası’na gidecek misiniz?

- Ben sıkı bir futbol taraftarıyım. Ama ne yazık ki taraftarı olduğum Paris Saint-Germain (PSG), son 15 yıldır şampiyon olamadı. Güney Afrika’ya finalleri izlemeye gitmek istiyorum. Müthiş bir Dünya Kupası olacağına eminim.

Haziranda yayında

Yeni Temel Değerler kampanya görselleri, haziran ayından itibaren uluslararası yayın organlarında yer alacak. Eş zamanlı olarak louisvuittonjourneys.com web sitesinde üç oyuncunun kariyerleriyle ilgili yaptıkları sohbet, oynadıkları büyük maçlarla ilgili anıları ve dünyanın en favori sporu hakkındaki görüş alışverişleri izlenebilecek.

Üç efsane adına bağış

Louis Vuitton, çevre sorumluluğuna verdiği sürekli önem ve sürdürülebilir gelişme kapsamında Nobel ödüllü Al Gore’un The Climate Project adlı vakfına Pele, Maradona ve Zidane adına bağışta bulundu.
 
Hürriyet