Gündem
06 Mar 2023 21:13 Son Güncelleme: 06 Mar 2023 21:30

Altılı masanın yol haritası açıklandı! 12 maddede İmamoğlu-Yavaş detayı

6'lı masada yaşanan 'aday krizi' sonrası Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için 'yetkili' Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi talep eden İYİ Parti, CHP ile anlaşma sağladıktan sonra masaya geri döndü. 6'lı masanın toplantısı az önce biterken ortak Cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde 12'nci toplantısını yapan ve 'Cumhurbaşkanı adayı' çıkaramayarak krize giren 6'lı masa dağılma noktasına gelmiş ve İYİ Parti lideri Meral Akşener masaya aday restini çekip masadan kalkmıştı. Gelinen son noktada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın 'yetkili' Cumhurbaşkanı yardımcılığı ile Akşener, masaya geri dönerken ortak aday ismi ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

"PARTİ LİDERLERİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI OLACAK"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Meraş Akşener yer aldı. Altı lider Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tek bir isimde anlaştı.

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olurken Millet İttifakı'nın genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise uygun zamanda atanacak.