Politika
28 Kas 2022 09:46 Son Güncelleme: 28 Kas 2022 09:51

Altılı Masa'da krizi büyütecek kulis! Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanamayacağı endişesi taşıdığını söylemesini değerlendirdi. Selvi, "Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor" ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İyi Parti milletvekili Yavuz Ağrıalioğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda endişeli olduğunu söylemesi ve "seçmen isteksizliğini göz ardı etmesek mi" sözlerinin ardından "Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor" iddiasında bulundu. 

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

"İYİ Parti’nin etkili isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağına ilişkin açıklamaları CHP’de tüyleri diken diken ediyor. En sonunda Engin Altay, Akşener’den, Ağıralioğlu’nun kulağını çekmesini istedi. Peki Akşener çekti mi? Daha önce Ağıralioğlu’nu pasifize eden Akşener, bu kez elini kolunu kıpırdatmadı. Çünkü Ağıralioğlu gibi düşünüyor. Ağıralioğlu, Akşener’den habersiz hareket etmiyor.

Yoksa Akşener bugün 6’lı masaya oturmadan önce Yavuz Ağıralioğlu’na gereken uyarıları yapardı. Bu arada İYİ Parti kulislerinden edindiğim izlenim, cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinde bu tür hamlelerin artacağı yönünde. Şurası net; Akşener Kılıçdaroğlu’nu istemiyor. Aynı zamanda kendi işaret ettiği birinin cumhurbaşkanı adayı olması için çalışıyor. CHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim 6’lı masanın geleceğini tehdit edecek bir noktaya doğru ilerliyor."

Yazının tamamı için tıklayın.