Gündem
11 Nis 2013 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

"ALTERNATİF AKİLLER" GRUBU KURULDU! HANGİ ÜNLÜ İSİMLER YERALIYOR?

Eski bakanlar, profesörler, akademisyenler, ‘akiller'e alternatif toplantı yapacak. İşte o isimler...

AK Parti hükümetinin çözüm süreci kapsamında belirlediği akil insanlar grubuna rakip çıktı. Alternatif akil insanlar grubundaki önemli isimler gittikleri her ilde  “Başka Türkiye yok” mesajı verecek.

Eski bakanlar, profesörler, akademisyenler, ‘akiller’e alternatif toplantı yapacak. Gittikleri her ilde, AKP-PKK pazarlığını anlatacak. Ara­la­rın­da es­ki Ba­kan Sa­di So­mun­cu­oğ­lu, Prof. Dr. Nev­zat Yal­çın­taş, Prof. Dr. İl­ber Or­tay­lı, Ha­lil İnal­cık, Prof. Dr. Ümit Öz­dağ, Hü­sa­met­tin Cin­do­ruk, Os­man Pa­mu­koğ­lu, Ha­san Ce­lal Gü­zel ve Müm­taz Soy­sal’ın da olduğu isimler, Tür­ki­ye­’yi karış karış do­la­şa­cak. “Baş­ka Tür­ki­ye Yo­k” kon­fe­rans­la­rı ve­re­cek. Ana­ya­sa­’dan Türk söz­cü­ğü­nün çı­ka­rıl­ma­sı­nın ge­ti­re­ce­ği sa­kın­ca­lar vatandaşa an­la­tı­la­cak.

GÜNEYDOĞU'DAN DAVET VAR

İddialara göre ilk bil­di­ri­si­ni 300 im­za ile açık­la­yan gru­ba des­tek ve­ren­le­rin sa­yı­sı ise şim­di­den 20 bi­ne ulaş­tı. Si­liv­ri Ce­za­evi­’n­de bu­lu­nan si­ya­set­çi, bi­lim ada­mı, emek­li as­ker­ler de bu ça­lış­ma­la­ra “des­tek im­za­sı­” gön­der­di.