Televizyon
17 Ara 2012 18:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

ALTAYLI'DAN ŞEHİT YAKINLARINI KIZDIRACAK AÇIKLAMA!

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı 'dan şehit yakınlarını çok kızdıracak açıklamalar geldi.

Habertürk ekranlarında Serap Belet Douillet ’in sunduğu Medya Kritik programına katılan Altaylı, terörle mücadele konusunda silahların bırakılmasının sıkça konuşulduğu şu dönemde atılan olumlu adımları da hatırlatarak bazı şehit yakınlarının verdiği tepkileri anlayamadığını söyledi. Altaylı, ’Şiddet şiddeti, şehit şehidi doğurur’ dedi.

’SON 10 YILDA KIYMETLİ ADIMLAR ATILDI ’
Birçok siyasi partinin geçmiş üzerinden siyaset yaptığını belirterek bu durumu eleştiren Altaylı, ’Pek çok siyasi parti geçmiş üzerinden siyaset yapıyor. Geçmişi bilmeden gelecek inşa edilmez ama geçmiş hesaplamasıyla da yaşarsanız sağlıklı bir gelecek kurmak mümkün olmaz. Bir yerde buna nokta konulması lazım ’ dedi. Özellikle BDP ’nin Kürt sorunu hakkında isteklerinin bitmediğini ifade eden Altaylı, ’Bu kadar önemli adımlar atılmışken hiçbir şey yapılmamış gibi davranmak son derece anlamsız. Bu meclis çok önemli şeyler yaptı. Özellikle son 10 yılda çok kıymetli adımlar atıldı ’ ifadelerini kullandı.

’ŞEHİT YAKINLARINI ANLAYAMIYORUM’
Programın ilerleyen dakikalarında terörle mücadele konusunda atılan adımları da hatırlatarak çözüm adımlarına karşın bazı şehit yakınlarının verdikleri tepkileri anlayamadığını da sözlerine ekleyen Altaylı, ’Şiddet şiddeti, şehit şehidi doğurur’ diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: Bazı şehit yakınlarının tavırlarını anlamakta zorluk çekiyorum. Doğru sizin çocuğunuz hayatını kaybetti ama başkasının çocuğu da mı hayatın kaybetsin? Bir yerde bazı adımlar atılacak. Bunu hem şehit anne ve babalarının hem de bu acıyı karşı tarafın da kabullenmesi lazım. Bu iş bir yerde bitmek zorunda. Siz bana bir tokat attınız, sonra ben de size bir tokat attım... Sonsuza kadar birbirimizi tokatlarız. En sonunda da birbirimizi tokatlamaktan beyin kanamasından ölürüz herhalde. O yüzden acılarımızı içimize çekeceğiz ve unutacağız.