Polemik & Kulis
21 Şub 2021 17:37 Son Güncelleme: 21 Şub 2021 17:46

Altaylı’dan Emin Saraç için olay ‘ne zaman adam oluruz’ yorumu

Habertürk yazarı Fatih Altaylı son zamanlarda, mütedeyyin kişiler hakkındaki olumsuz çıkışları ve sosyal medya hesabından takipçilerine verdiği yanıtlarla gündemde.

Altaylı, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Mesut Özil’in dua eden fotoğrafına yaptığı yorumla büyük tepki çekmişti.

Özellikle sosyal medyada ‘Altaylı 28 Şubat’a destek verdiği günlere mi döndü?’ yorumları yapılmıştı.

Bu çıkışları konuşulurken, Habertürk yazarı Altaylı’dan yine benzer ama bu kez olay yaratacak bir yorum geldi.

Türk-İslam dünyasının önde gelen isimlerinden, hadis alimi Muhammed Emin Saraç Cuma akşamı vefat etti.

M.Emin Saraç, Cumburbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip günlerinden tanıdığı, görüşlerine büyük kıymet verdiği ve arkasında saf tuttuğu İslam alimlerinden biriydi.

Bu önemli kayıp medyada geniş yer tuttu. Tüm televizyonlar, son dakika haberi olarak verdi. Devlet erkanı da taziye mesajlarını iletti.

Vefattan bir gün sonra, yani Cumartesi günü, bir Twitter kullanıcısı, Altaylı’ya şu yorumu yaptı:

Fatih bey ne zaman adam oluruz biliyor musunuz. Bir fizik, bir kimya, bir matematik veya herhangi bir beşeri bilim insanı vefat ettiğinde en az bir din adamı kadar değerli olduğunda.....

Altaylı’nın yanıtıysa ilgi çekiciydi:  Aynı kanaatteyim.

Altaylı’nın bu yanıtı, açıkça, ‘ülkede din insanlarına fazla değer veriliyor, bilim insanları geri plana itiliyor’ mesajı içeriyordu.

Bu yorum bir başka açıdan da bakıldığında çok dikkat çekici. Çünkü Emin Saraç Hoca’nın oğullarından biri, yani Mehmet Fatih Saraç, Habertürk’ün eski yönetim kurulu başkan vekili.

Ve şu sıralarda da Altaylı’nın çalıştığı Habertürk’ün de sahibi olan Turgay Ciner’in Kasımpaşa futbol takımının yönetim kurulu üyesi.

Yani Turgay Ciner’in çok yakın mesai arkadaşı.

Altaylı’nın bu yorumunun Ciner grubunda nasıl yankılanacağı merak konusu.