Medya
09 Eyl 2019 13:16 Son Güncelleme: 09 Eyl 2019 13:19

Altaylı: İnan Kıraç yerli otomobil grubundan çekiliyor

İnan Kıraç, yerli otomobil üretmek için çalışan 5'li girişim grubundan çekilmek istediğini bir mektupla bildirdi. İddia Fatih Altaylı'ya ait.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İnan Kıraç'ın, yerli otomobil üretimi için TOBB'un organizasyonuyla kurulan Yerli Otomobil Girişim Grubu'nun ayrılacağını yazdı.

Altaylı geçtiğimiz günlerde, yerli otomobil üretimi için, TOBB'un da kurumsal olarak ortak olduğu Yerli Otomobil Girişim Grubu'nda hiç beklenmedik bir gelişme olduğunu belirterek "5 babayiğit arasında, otomobil işinde en tecrübeli ortak sayılabilecek bir isim ya da o ismin firması birdenbire 'Su kaynattı' ya da 'Su koyverdi'" diye yazdı. 

"İnan Kıraç bu işin içinde artık olmayacak"
Altaylı, İnan Kıraç'ın gruptan çıkışını şöyle anlattı:

Türkiye’de pek çok markaya fason üretim yapan, New York’ta taksi ihalesine girip finale kalmayı başaran, bugün Türkiye’de otomobil deyince akla gelen ilk 10 isimden biri olan İnan Kıraç, Yerli Otomobil Girişim Grubu ya da tam adıyla “Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu” TOGG’un ve aynı zamanda da TOBB’un Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir mektup yazarak “Yerli Otomobil Girişim Grubu’ndan çekilmek istediğini” bildirdi. Bu çekilmenin nedeni ne bilmiyorum. Nasıl gerçekleşecek onu da şimdilik bilmiyorum. Ama İnan Kıraç bu işin içinde artık olmayacak. Tabii Hisarcıklıoğlu kalmaya ikna edemezse...

Yazının devamı için tıklayın.