Gündem
14 Nis 2017 13:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:37

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak için 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet!

Zaman gazetesi iddianamesinden sonra Ahmet Altan, kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ekrem Dumanlı için iddianame hazırlandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan darbe soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteciler Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan ile Tuncay Opçin ve Emre Uslu’nun da aralarında olduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Nazlı Ilıcak ile Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler için; “Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs”, “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşlemek” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede firari şüpheliler Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emre Uslu için ise “Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs”, “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs”, ve “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

“TOPLUMU DARBE GİRİŞİMİNE HAZIRLAMAK İÇİN YAZDI”

Ahmet Altan’ın bazı yazılarına yer verilen iddianamede, “Darbe girişimine giden süreçte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na sürekli olarak diktatör yakıştırması yaparak ülke yönetiminden gitmesi için kısa bir süre kaldığı şeklinde söylemler bulunmak ve bu şekilde toplumu terör örgütü tarafından planlanan darbe girişimine hazırlamak amacıyla yazıldığı..” ifadeleri kullanıldı.

Ahmet Altan’ın cep telefonu HTS kayıtlarına ait raporlara da yer verilen iddianamede, Altan’ın FETÖ terör örgütünün “emniyet yapılanması yöneticisi ve medya imamı” olduğu iddia edilen Önder Aytaç, örgütün “medya faaliyetleri sorumlusu” Alaeddin Kaya ve “Medya imam yardımcısı” Ekrem Dumanlı ile irtibatlı olduğu belirtildi.

“F” SERİSİ 1 DOLARA ÖZEL CÜZDAN İDDİASI

İddianamede Mehmet Altan’ın evinde yapılan aramalarda 6 adet 1 dolar ele geçirildiği, 5 adet 1 doların çalışma masasının çekmecesinde diğer dövizlerle bir arada olduğu ancak “F” serisi olduğu tespit edilen 1 adet 1 doların ise, koridordaki dolap içerisinde kırmızı bir cüzdanın içinde özel olarak muhafaza edildiği iddiası yer aldı.

İddianamede Nazlı Ilıcak’ın 12 Eylül darbesinden önce 1978 yılında sıkıyönetim ilan edilmesine destek verdiği ve “13 ilde sıkıyönetim yürürlüğe girdi. Huzura susamış milletimiz yürekten sesleniyor. Merhaba asker..” şeklindeki yazısına yer verildi.

“İŞBİLEN, ÖRGÜTÜN OPERASYON EKİBİNDE”

İddianamenin, “Terör örgütünün medya unsurlarından olan şüphelilerin irtibatlı olduğu örgüt üst yöneticilerinin konumları” başlığı altında Ak Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili İlhan İşbilen yer aldı.

17-25 Aralık soruşturmaları sonrasında partisinden istifa ettiği anlatılan İşbilen’in, örgütün “operasyon ekibinde” yer aldığı, FETÖ içerisinde üst düzey sorumlulardan olduğu ve örgüt içerisinde hala “istişare heyeti üyesi” olduğu belirtildi.