Gündem
10 Tem 2013 22:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

ALTAN ERTÜRK HİÇBİR SÖZÜNÜ TUTMADI, EDİTORYAL BAĞIMSIZLIK SÖZLEŞMESİNİ İMZALAMADI!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Artı 1 kurucu ekibi kanalın patronu Altan Ertürk ile aralarında neler yaşandığını bir açıklamayla ortaya koydu.

İşte artı 1 kurucu ekibinin Medyaradar'a gönderdiği o açıklama:

"Nisan ayının son haftasından beri yayında olan +1 TV bir grup televizyoncu ve TV gazetecisinin yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden bir “bağımsız medya” girişimiydi.
Tuncay Mollaveisoğlu, Uğur Dündar, Haluk Şahin ve Uğur Tutçuoğlu önderliğindeki gazeteci ve televizyonculardan oluşan bir ekip tarafından kurulan +1TV Türk medyasında “çok ortaklı, bizzat çalışanlarının emek desteğiyle, editoryal bağımsızlık çerçevesinde kurulan ve aynı ilkler kapsamında yayın yapan bir TV kanalı” olmak üzere yola çıkmıştı.
Kanalın isminin bulunmasından logo tasarımlarına TV binasının kiralanmasından teknik alt yapının kurulmasına, ekran prototipinin düzenlenmesinden tüm yasal işlemlerin tamamlanmasına bu kurucu kadro canla başla çalışmış ve özellikle son süreçte izleyicinin büyük ilgisine mazhar olan bir ekran yaratmayı başarmıştır.
Banu Güven, Ece Temelkuran gibi ekranın en güvenilir isimleri, Ayşe Önal, Pembe Candaner gibi yılların deneyimini ekrana taşıyan uzmanlar, Bilge Egemen, Mesut Kanat, Barış Çimen gibi deneyimli gazeteciler, yazar Meltem Arıkan, oyuncu Pınar Öğün ve Barbaros Şansal gibi cesur isimler... Hepsi bir ideal için biraraya gelmişler, ekranların en yaratıcı işlerine imzalarını atmışlardır.

Ve elbette haber merkezi : Uğur Dündar ve Haluk Şahin yönetiminde Mustafa Hoş’un editoryal öncülüğünde Özlem Gürses, Sedat Bakıcı, Alev Gürsoy, Turgut Erat ve isimlerini iki ayda ezberlediğiniz bir grup genç gazeteci...

Hem çok ortaklı yapısı, hem de editoryal bağımsızlık ilkeleriyle +1TV deyim yerindeyse medyada yeni bir ses, bir nefes, bir “ıssız ada” olmuştur.
Ancak son süreçte en başta yola çıkıldığı gibi bu çok ortaklı yapının temsilcisi Altan Ertürk ile kanalın kurucu kadrosu arasında ciddi sıkıntılar meydana çıkmıştır.
Altan Ertürk kanalın kuruluş aşamasında verdiği hiçbir sözü tutmamış ve izleyici ile reklamverenden büyük ilgi gören +1TV’yi her geçen gün biraz daha çıkmaza sürüklemiştir.
Altan Ertürk editoryal bağımsızlık sözleşmesini imzalamamış ve tüm haber ve editoryal içeriklere müdahil olmaya başlamıştır.
Sansür ve baskı sadece haber bültenlerine değil, en sade magazin programı içeriklerine bile yansımıştır.
Bugüne dek Altan Ertürk’le bu sorunların çözümü yönünde defalarca toplantılar yapılmasına rağmen hiçbir aşama kaydedilememiştir.
Gelinen son noktada bir grup televizyoncu ve TV gazetecisi tarafından hayata geçirilen +1TV kuruluş aşamasında isimleri masada olmayan bir grup tarafından deyim yerindeyse “ele geçirilmiştir”.


MEDYARADAR/ÖZEL