Gündem
18 Mar 2016 13:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Alper Potuk affetmedi: Star yazarına "maymun" cezası! (Medyaradar/Özel)

Fenerbahçeli Alper Potuk'a bir radyo programında 'maymun' benzetmesi yapan Galatasaray eski yöneticisi ve spor yazarı Aziz Üstel, 3 bin TL de manevi tazminat ödeyecek.

Bir radyoda yorumculuk yapan eski GS'li yönetici Aziz Üstel, 25 Mart 2014 tarihinde canlı yayında Alper Potuk için, "Abuk laflar söylüyor. Yok Galatasaray'ı yenersek saçlarını kestirecekmiş. Zaten maymuna benziyorsun. Kessen ne olur kesmesen ne olur" demişti.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, kendisine 'maymun' benzetmesi yapan Aziz Üstel'i affetmedi.

Alper Potuk,  Aziz Üstel'den hem şikayetçi oldu hem de 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Aziz Üstel geçtiğimiz ocak ayında  yargılandığı mahkemede hakaret suçundan , 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasını para cezasına çeviren mahkeme, Aziz Üstel'in bin 740 TL ödemesine hükmetti.

Potuk'un açtığı manevi tazminat davası ise dün sonuçlandı. Mahkeme 'maymun' benzetmesi içen Aziz Üstel'in 3 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

FİZİKSEL AŞAĞILAYICI BEYANDA BULUNDU

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Alper Potuk tazminat davasına avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, "23 yaşındaki futbolcu fiziksel aşağılayıcı beyanı ile özellikleri ile alay etmiş. Kamuoyunda küçük düşürmüştür" dendi.

HEMEN ÖZÜR DİLEDİ

Aziz Üstel ise cevap dilekçesinde, Alper Potuk'un derbi maç öncesi saçlarını Galatasaray'ın sahasında kestireceğini söyleyerek ortamı gerdiği, tahrik edici konuştuğu ileri sürüldü. Aziz Üstel'in maymun benzetmesi yaptığı sözlere ünlü futbolcunun zemin hazırladığının belirtildiği dilekçede canlı yayında söylenen sözlerden sonra ünlü yorumcunun hemen özür dilediği anlatıldı.

Mahkeme 250 bin TL tazminat isteyen Alper Potuk'a Aziz Üstel'in 3 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. 

MEDYARADAR/ÖZEL