Medya
01 Oca 2013 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

ALPER GÖRMÜŞ : "ZAMAN'A YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKLI"

Taraf yazarı Alper Görmüş, Mehmet Y. Yılmaz'ın Zaman'a yönelik eleştirilerinde haklı olduğunu yazdı..

Genelkurmay Başkanlığı’nın Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği iki hard diskin incelenmesi ile hazırlanan rapor iki hafta önce mahkemeye sunulmuş olmasına rağmen gündemdeki yerini koruyor.
 
Raporun bazı gazetecileri isimlerini anıldığı bölüm büyük bir tartışmaya yol açmış, “Bazı Basın Kuruluşlarına Haber Yaptırılması ve Köşe Yazısı Yazdırılması” başlıklı bölümde 20 gazetecinin adına yer verilmişti.

O gazetecilerden ikisi (Mehmet Yılmaz ve İsmet Berkan), raporu haberleştiren Zaman gazetesini sert biçimde eleştiren yazılar kaleme aldılar ve Zaman’ın kullandığı “Köşe yazıları Genelkurmay’dan” başlığıyla 20 gazeteciyi töhmet altında bıraktığını belirttiler. Zaman'ın haberinde 20 isimden sadece 12’sinin açıklayıp sekizini gizlendiği yazdılar.

ZAMAN'IN HABERİNE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİ HAKLI

Taraf yazarı Alper Görmüş bugün köşesinde o raporu konu edindi ve "Ben, Zaman’ın haberine yöneltilmiş bu eleştirilerin haklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, bu türden abartılı gazeteciliklerin, ele alınan konuyu deşmeyi zorlaştırdığı ve tam tersine, konunun kapanmasına hizmet ettiği kanaatindeyim." yazdı.

"Bu ülkede, “gazeteci kullanma” hevesinin Genelkurmay’da ne kadar yaygın olduğunu hepimiz biliyoruz... Peki, bu durumda, köşe yazarının “hukukçu bir öğretim üyesi” imzasıyla postadan çıkan ve TSK’nın türban konusundaki yaklaşımını bire bir yansıtan bir makaleyi köşesine yapıştırması makul ve masum bir davranış mıdır?

(...) Gazetecinin, uzun ve ciddi bir makaleyi imzasız olarak yayımlamaktan rahatsızlık duyması ve dönüp, yazarından ismiyle yayımlama ricasında bulunması elvermez miydi? Türkiye gibi bir ülkede, böyle bir durumla karşılaşan bir gazetecinin, gazetecilik ahlâkı bakımından uygun olmayan bir ilişki içine giriyor olmaktan kuşku duyması mı normaldir, duymaması mı?"