Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket uzaya fırlatıldı İşte kapsülün içinden ilk görüntü…

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna gece yarısı başladı. Alper Gezeravcı’nın uzay seferini yapacağı Dragon kapsülünü taşıyan Falcon 9 roketi, Florida'daki 39A numaralı rampadan 19 Ocak Cuma günü saat 00.49'da fırlatıldı. Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca görev yapacak. Dragon kapsülünün içinden ilk görüntüler de geldi.

Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket uzaya fırlatıldı İşte kapsülün içinden ilk görüntü… - Sayfa 1

Tüm Türkiye bu gece yarısı uzaya çıkacak ilk astronot Alper Gezeravcı'nın SpaceX'in Axiom Mission 3 (Ax-3) uçuşuna odaklandı. Dün gece iptal edilen fırlatma için SpaceX yeni bir açıklama yapmış ve "Mürettebatın koltukları kalkış pozisyonuna alındı, uzay giysisi sızıntı kontrolleri ve iletişim kontrolleri tamamlandı. Dragon kapsülünün kapağı kapatıldı" denilmişti.

117
Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket uzaya fırlatıldı İşte kapsülün içinden ilk görüntü… - Sayfa 2

SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılan Dragon kapsülü, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da paylaştığı mesajda "Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz. Bilim tarihine eşsiz katkılar sunmuş medeniyetin varisleri olarak tarihte taşıdığımız misyonu yeniden icra etmek adına çok değerli bir başlangıç yapıyoruz" dedi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek olan Dragon kapsülünün içinden de ilk görüntü geldi.

217
Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket uzaya fırlatıldı İşte kapsülün içinden ilk görüntü… - Sayfa 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Erdoğan da paylaştığı mesajda "Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı'na ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay göreviyle adım atıyoruz. Bilim tarihine eşsiz katkılar sunmuş medeniyetin varisleri olarak tarihte taşıdığımız misyonu yeniden icra etmek adına çok değerli bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

317
Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket uzaya fırlatıldı İşte kapsülün içinden ilk görüntü… - Sayfa 4

SpaceX firmasına ait Dragon kapsülünü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyacak olan Falcon 9 roketi, canlı yayınlanan geri sayımın ardından ABD yerel saatiyle 16.49'da (TSİ 00.49) fırlatıldı.

417