Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu dünya basınında: Bir dönüm noktası oldu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “İstikbal göklerdedir” sözüyle başladığı uzay seyahati dünya basınında yer aldı. Uluslararası önde gelen haber ajansları, 'Türkiye'nin ilk astronotu Florida'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yola çıktı' sözleriyle haberi duyururken ABD merkezli haber televizyon kanalı CNN “SpaceX, Avrupa özel uzay misyonuyla ilk Türk astronotu gönderdi” ifadelerini kullandı.

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu dünya basınında: Bir dönüm noktası oldu - Sayfa 1

NBC haber kanalı Gezeravcı’yı “Türkiye, İsveç ve İtalya'dan astronotlar en son ticari uçuşla uzay istasyonuna gönderildi. Astronotların Cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaşması bekleniyor ve iki haftayı yörüngedeki istasyonda geçirecekler” ifadeleriyle duyurdu.

14
Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu dünya basınında: Bir dönüm noktası oldu - Sayfa 2

Korea Post medya organı “Türkiye, Ulusal Uzay Programı kapsamında hedeflerine ulaşmaya devam edecek” ifadelerini kullanırken Bloomberg “Türkiye, ilk astronotunu SpaceX kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçurdu ve bu, ülkenin yeni oluşan uzay programında bir dönüm noktası oldu” dedi.

24
Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu dünya basınında: Bir dönüm noktası oldu - Sayfa 3

Asya merkezli uluslararası medya organı NDTV “Türkiye'nin İlk Astronotu Bugün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolda” başlığını kullanırken ABD News “SpaceX, Türkiye'nin ilk astronotunu bir İsveçli ve İtalyan ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderdi” dedi.

34
Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu dünya basınında: Bir dönüm noktası oldu - Sayfa 4

Hindistan merkezli Times of India “Türkiye'nin ilk astronotunun bulunduğu mürettebat uzay istasyonuna doğru uçuşa başladı” başlığını kullandı. Çin merkezli South China Morning Post “Türkiye'nin ilk astronotunu içeren ekip uzay istasyonuna doğru yola çıktı” dedi. Fransa merkezli gazete La Monde ise “Türkiye'nin ilk astronotu, bir İsveçli ve İtalyan ile birlikte 18 Ocak Perşembe günü SpaceX Falcon roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi” dedi.

44