Politika
28 Mayıs 2022 18:24 Son Güncelleme: 28 Mayıs 2022 18:32

Alpay Özalan'dan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e 'Demirtaş' tepkisi! "CHP'nin yedek lastiği oldu"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Mehmet Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız” dedi. Açıklamalara tepki gösteren AK Partili Alpay Özalan, Meral Akşener'i de CHP'nin yedek lastiği olmakla suçladı.

CHP'nin Van'da düzenlediği "Belediye Başkanları Çalıştayı", Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve belediye başkanlarının katılımıyla başladı.

 Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada HDP'nin cezaevinde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a destek çıktı.

 “SERBEST BIRAKILMALARINI İSTİYORSANIZ, BİZE KATILACAKSINIZ”

Kılıçdaroğlu, "Düşüncesini ifade etti diye hapse atılan kişilerin ya da düşüncesinden dolayı hiç kimsenin hapse atılmasını istemiyorsanız, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Mehmet Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız" dedi.

 Kılıçdaroğlu'nun sözlerini sosyal medya hesabından video halinde paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, hem Kılıçdaroğlu'na ve Millet İttifakı ortağı Meral Akşener'e tepki gösterdi.

 “AKŞENER CHP'NİN YEDEK LASTİĞİ OLDU”

Özalan, "Kemal Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istiyorsanız, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istiyorsanız, bize katılacaksınız." dedi. Bunu en çok Meral Akşener istiyor demek ki! Size katılmakla kalmadı, bir de CHP'nin yedek lastiği oldu" ifadelerine yer verdi.