Gündem
04 Nis 2021 14:04 Son Güncelleme: 04 Nis 2021 15:20

Alparslan Türkeş'in oğlu babasının kabrine alınmadı

Alparslan Türkeş'in anıt mezarını ziyaret etmek isteyen eski AK Parti Milletvekili olan oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, bir grup tarafından içeriye alınmadı.

MHP Kurucu Genel Başkanı Aparslan Türkeş'in ölüm yıldönümünde oğlu eski AK Parti Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş ve bir arkadaşı anıt mezar ziyaretine alınmadı. 

Ankara'nın Beştepe semtinde bulunan Türkeş'in anıt mezarına gelen Ahmet Kutalmış Türkeş ve bir arkadaşına oradaki bazı kişiler izin vermedi. Uzun tartışmalar ve orada bulunan kişilerin yaptığı telefon görüşmeleri sonrası Türkeş babasının kabrini ziyaret edebildi.

İKİ KİŞİYİ ŞİKAYET ETTİ

Babasının vefat yıl dönümü nedeniyle bu sabah kabrine bir arkadaşıyla birlikte gittiğini belirten Ahmet Kutalmış Türkeş, burada bazı kişiler tarafından engellendiğini söyledi.

Ziyaret için İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini ifade eden Türkeş yaşadıklarını Sözcü'den Saygı Öztürk'e şöyle anlattı:

"Otomobille geldiğimizde kapıyı tutup, beni tanımalarına rağmen içeri almadılar. Kendimi ısrarla tanıtmama babamın kabrini ziyaret edeceğimi söylememe rağmen almamak için direndiler. Ben de girmek için direndim. Bu arada onlar telefon görüşmeleri yaptı. Yaklaşık 15-20 dakikalık bir mücadele sonrasında babamın kabarine yaklaşabildim. Böyle bir rezalet olmaz. Ben değil kim olurda olsun babamın kabrini ziyaret edebilir orası kimsenin tapulu malı değil. Çiftlik karakoluna gidip beni içeri almamak için direnen iki kişi hakkında şikayetçi oldum. Benzer bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum."