Gündem
23 Eyl 2022 12:08 Son Güncelleme: 23 Eyl 2022 12:14

Almanya’da görüntülenmişti! FETÖ’nün Goebbels’i endişe ve korku içinde yaşıyor!

Almanya’daki adresinden propaganda faaliyetleri yürüten firari FETÖ’cü Cevheri Güven, günlerini korku ve endişe içinde geçiriyor. Güven, iftira yuvasına dönüştürdüğü evinden sadece geceleri ya da sabah erken saatlerde dışarıyı kontrol ederek çıkabiliyor.

Siyasilere ve üst düzey bürokratlara yönelik iftira ve kara propaganda faaliyetleri yürüten firari FETÖ'cü Cevheri Güven, Almanya'da yaşadığı adresinde günlerini korku ve endişe içinde geçiriyor. Sosyal medya üzerinden yayımladığı videolarla algı operasyonu yapan Güven'in hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemi bulunuyor. Güven'in Almanya'nın Hessen eyaletindeki 17 bin nüfuslu ilçe muadili küçük bir yerleşim yeri olan Babenhausen'de yaşadığı ortaya çıkmıştı.

ÖNCE DIŞARIYI GÖZETLİYOR

Sokakta yürürken görüntülenen Güven, yalnızca sabahları 07.15- 07.30 civarında saklandığı evinden dışarı çıkıyor. Dışarıya çıkmadan önce dairenin ikinci katından dışarıyı detaylı olarak gözetleyen firari örgüt üyesi, daha sonra kontrollü olarak evinden çıkıyor. 

Güven'in Babenhausen'de kaldığı dubleks daire, polis merkezine ise 100 metre mesafede bulunuyor. Dairenin bu nedenle özel olarak seçildiği tahmin ediliyor. Dairenin çatı katında kara propaganda yayınlarını hazırlayan Güven'in büyük bir endişe içinde olduğu ise dışarıda yürürken tedirgin hareketlerinden anlaşılıyor. Geceleri ya da sabahın çok erken saatlerinde gizlice dışarı çıkan Güven, sokakta uzun süre park halinde bekleyen tüm araçları 100 metre ilerideki Alman polis merkezine bildiriyor.

KORUMA TALEP ETTİ

Sabah’ın haberine göre, sürekli takip edildiği ve kaçırılacağı endişesiyle psikolojisi iyice bozulan Cevheri Güven'in, bazı sosyal medya mesajlarını delil olarak gösterip avukatı aracılığıyla Alman resmi makamlarına bu yılın başında bir dilekçe verdiği de ortaya çıktı. 

Dilekçede, kendisinin 'çok tanınan, muhalif ünlü bir gazeteci!' olduğunu, sosyal medya hesaplarından kendisine ağır hakaretler edildiğini, bu tehditlerden çok korktuğu için de öldürülebileceğini öne sürerek Alman polisinden kendisi için geniş çaplı koruma zinciri oluşturulmasını ve can güvenliğinin sağlanmasını talep etti. 

Bununla yetinmeyen Güven, 24 saat esasına göre kapısında polis koruma noktası oluşturulmasını da talep etti. Örgütün organize siyasi baskılarına daha fazla dayanamayan Alman makamlarının Güven'e geçtiğimiz şubat ayında bir koruma polis memuru tahsis ettiği öğrenildi. Ancak Alman koruma polisinin, Cevheri Güven'in herhangi bir tehdide maruz kalmadığını, şüpheli araç ya da kişilerin peşinde olmadığını ayrıntılı bir şekilde amirlerine düzenli olarak rapor etmesi üzerine koruma kararı kaldırıldı. Alman Koruma Dairesi, Cevheri Güven'in 'Can güvenliğim yok' iddialarının detaylı araştırmalar sonucunda gerçeği yansıtmadığını tespit ederek bir ayın sonunda bir personel olan koruma kararını iptal etti. Bununla birlikte Alman makamları, Güven'e şüpheli gördüğü tüm araç ya da şahısları polis merkezine ihbar edebileceğini bildirdi. Bunun üzerine Güven evinin penceresinden gördüğü hemen her şeyi Alman makamlarına bildirerek Alman polisini ihbar yağmuruna tuttu. Can korkusundan yaptığı asılsız ihbarlarla Alman polisini bunaltan Güven, komşuları tarafından, 'öldürülmekten paranoyakça korkan psikoloji bozulmuş biri olarak' nitelendiriliyor.

 

15 TEMMUZ'DA DA SAHNEDEYDİ

Cevheri Güven hakkındaki iddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine uluslararası kamuoyu oluşturduğunun, yayınlanan dergi kapaklarında açık bir şekilde iç savaş algısı oluşturmaya çalıştığının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığının, bu nedenle birçok sayısının ilgili mahkeme kararı ile toplatıldığının tespit edildiği belirtildi. Devlet aleyhine yayınlar yapan ve hâlâ Youtube kanalından asılsız haberlerle belirli kamu çalışanlarını karalamaya çalışan Güven'in 15 Temmuz darbe girişimi öncesi kaotik ortam oluşturmaya yönelik manipülatif yayınlar ve paylaşımlar yaptığı, darbe girişiminden iki gün önce 'tankın eli kulağında' şeklinde paylaşımda bulunarak darbe girişiminden önceden haberi olduğu değerlendirilmesi yapıldı. Güven hakkında Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunuyor.

 

KOD ADI 'BAHADIR’

Çektiği kara propaganda videoları sayesinde elde ettiği gelirlerle Almanya'da lüks hayat yaşayan Cevheri Güven, örgüte tam bağlı olarak nitelendirilen 5'5'lik örgüt üyeleri arasında yer alıyor. Güven, aynı zamanda FETÖ'nün eski Emniyet İmamı Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil'in de manevi oğlu olarak biliniyor. ByLock kullanıcısı olan ve örgütte 'Bahadır' kod adını kullanan Erzurumlu Cevheri Güven, örgüt elebaşından alınan talimat gereği 17-25 Aralık'tan sonra parasını Bank Asya'ya yatıran örgüt yöneticilerinden. Güven'in FETÖ'nün Emniyet Mahrem üst yöneticisi Ziya Demirel'le 4 kez telefon görüşme kaydı bulunuyor.