Gündem
10 Ağu 2010 13:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

ALMAN KANALI'NDAN RAMAZAN DUYARLILIĞI!

Alman RTL-II televizyon kanalı, Ramazan ayı boyunca, izleyicilere sahur ve iftar vakitlerini duyuracak.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Alman RTL-II televizyon kanalı, Ramazan ayı boyunca, program akışı çerçevesinde izleyicilere sahur ve iftar vakitlerini duyuracak.

RTL II’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Pazarlama Müdürü Carsten Molis, tüm dinlere mensup insanlar için yayın yaptıklarına işaret ederek, "Uyum konusunda çok şey söylenebilir, ancak biz somut ve açık bir işaret vermek istedik. Bunu da Ramazan ayı boyunca, kelimenin tam anlamıyla gerçekleştireceğiz.

Zira RTL-II, her dine mensup insanlar için programlar yapmaktadır. Nasıl her yıl yayın akışımızda Noel ve Paskalya’yı anıyorsak, aynı şekilde kutsal Ramazan ayını da anarak, Müslüman izleyicilerimize özel bir hizmet sunmak istiyoruz" dedi.

RTL-II’nin Müslümanlara yönelik bu hizmetini çok olumlu karşıladıklarını ve desteklediklerini belirten Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Sekreteri Aiman Mazyek de, "RTL-II kanalının Ramazan ayı dolayısıyla, izleyicilerinde Müslümanların inanç dünyası konusunda hassasiyet uyandırması, bu ülkede uyumun başarılı olduğuna dair bir işarettir. Bu hizmeti ile RTL-II, toplumsal sorumluluğunun bilincinde olduğunu göstermektedir. Biz bunu takdirle karşılıyoruz. Böylesi hizmetler, diğer büyük yayın kuruluşları için de örnek teşkil etmelidir. Bu nedenle, ZMD olarak bu projeyi büyük bir memnuniyetle destekliyoruz" diye konuştu.

ETİKETLER
#ramazan #rtl